החגים ובמיוחד חג הפסח הם טריגר להשמנה.הצירוף של ארוחות משפחתיות רבות,קניות מרובות ,זמן רב במטבח ושאריות האוכל שחבל לזרוק תורמים להשמנה.אולי קשה בתקופת החגים להפחית משקל, אך לשמור על הקיים זה בהחלט אפשרי עם קצת מודעות. יש המון פיתויים, אנחנו משכנעים עצמנו שעכשיו חגים- אז מותר לנו ולא יקרה כלום אם נטעם מזה ומזה ומזה.... עד שמאבדים שליטה ונופלים עמוק לאוכל.כדאי שנכניס לנו טוב טוב לראש:
אנחנו, השמנים, חולים במחלה כרונית!!!! וככל שנפנים יותר את העניין, כך גם נדע להיזהר מהאויבים שמפילים אותנו- במיוחד המתוקים למיניהם שגורמים להשתוללות ברמות הסוכר בדם ולרצון לאכול עוד ועוד מתוק.אויב נוסף הוא: חוסר תשומת לב למה שאנו אוכלים ולכמה.משום מה כשזה מגיע לאוכל אנו סובלים מליקוי בזיכרון ונופלים על המזון והשתיה הכי משמינים.
אז כמה עצות לי אליכם שיעזרו לעבור את חג הפסח בשלום (לתלות על המקרר בכל תקופת החג, ובכלל):
1. בזמן הסידורים, הקניות והבישולים לפני החג, כדאי להצטייד במזונות דלי קלוריות כדי להפחית את הרעב והפיתויים לאכול מזונות עתירי קלוריות.
2. אכלו בצהריים מעט קלוריות כדי לאזן את מספר הקלוריות היומיות עם הארוחה החגיגית בערב
3. לא להגיע רעבים לסעודות כדי לא להתנפל על האוכל: איכלו משהו קטן לפני האירוע כמו: ירקות חתוכים טריים או מבושלים,מרק ירקות ולשתות מים או שתיה דיאטטית.
4. השתדלו להגיע לאירוע עם בגד צמוד במותן שיזכיר לכם מהר להפסיק לאכול ולא עם בגד בייבי גרו שגדל עם הקיבה.
5. אם אתם מתארחים, הביאו אתכם איזשהו סלט או ירק מבושל דל קלוריות, שאותו תוכלו לאכול בסעודה.
6. הביאו אתכם שתייה דיאטטית שאתם אוהבים או: שתו הרבה מים.
7. התנדבו לעזור למארחת-כמה שפחות תשבו ליד האוכל- עדיף.
8. לפני ששמתם אוכל על הצלחת, בידקו אילו אפשרויות קיימות, בחרו במזונות שאתם הכי רוצים- רצוי שיכילו כמה שיותר ירקות, ותמלאו רק פעם אחת את הצלחת.
9.איכלו בתכנון, תוך מודעות וזהירות: אכילה בחברה גורמת לאי שימת לב לכמויות וסוג המזון.
10 . למרבה הפלא הקלוריות בעמידה נחשבות, על כן לא לאכול בעמידה אלא רק ליד השולחן.ללעוס לאט ולהקדיש את כל תשומת הלב לאכילה.
11. השתדלו להרחיק מהישג יד את המזונות שעשויים להפיל אותכם: רחוק מהעין רחוק מהפה.כמו כן ליד השולחן הרחיקו כמה שיותר מזונות שעלולים לשגע אותכם.
12. לאכול לאט, ללעוס לאט ולהקדיש את כל תשומת הלב לאכילה.
13. וותרו על הקינוח, או חלקו בו עם בן משפחה וזיכרו:
מתוקים=מתכון לצרות
14.כשמארחים בבית, להגיש את כל המזון בזמן הארוחות, ובין הארוחות לפנות את האוכל- שלא תהיה ארוחה אחת כל היום.
15.למסור את כל הבונבוניירות ושאר אויבים מתוקים וערמומיים לחבריכם הרזים.
16. שלבו בסדר היום פעילות ספורטיבית: כ-45 דקות.
17.לשתות המון מים בין הארוחות :10-12 כוסות ביום.
18. לא להתבייש לסרב לאכול- כשמציעים לנו לאכול משהו שלא מתאים לתפריט שלנו.
19. מומלץ לנהל רישום מדוקדק של כל מה שנכנס לפה- כדי לא לאבד שליטה בכמויות האוכל.
כמות הקלוריות במזונות לפסח:
קניידלך מקמח מצה בגודל בינוני-גדול=100קלוריות ליחידה.
פרוסת עוגת קוקוס בגודל של3כפול 3 הוא 250-300 קלוריות
מצה=140 קלוריות=2 פרוסות לחם.לרוב, מצות גורמות לעצירות ולכאבי בטן ועצירות מונעת ירידה במשקל.
כוסית יין לבן 100 מ"ל=60 קלוריות
קציצת גפילטע פיש =100-150 קלוריות
תפוח אדמה אפוי או מבושל: 80 קלוריות.
כוס סלט פירות=150 קלוריות
שיהיה לכם חג פסח רזה ושמח שטוף אור ואהבה-מדורית מאיר.
אנחנו, השמנים, חולים במחלה כרונית!!!! וככל שנפנים יותר את העניין, כך גם נדע להיזהר מהאויבים שמפילים אותנו- במיוחד המתוקים למיניהם שגורמים להשתוללות ברמות הסוכר בדם ולרצון לאכול עוד ועוד מתוק.אויב נוסף הוא: חוסר תשומת לב למה שאנו אוכלים ולכמה.משום מה כשזה מגיע לאוכל אנו סובלים מליקוי בזיכרון ונופלים על המזון והשתיה הכי משמינים.
אז כמה עצות לי אליכם שיעזרו לעבור את חג הפסח בשלום (לתלות על המקרר בכל תקופת החג, ובכלל):
1. בזמן הסידורים, הקניות והבישולים לפני החג, כדאי להצטייד במזונות דלי קלוריות כדי להפחית את הרעב והפיתויים לאכול מזונות עתירי קלוריות.
2. אכלו בצהריים מעט קלוריות כדי לאזן את מספר הקלוריות היומיות עם הארוחה החגיגית בערב
3. לא להגיע רעבים לסעודות כדי לא להתנפל על האוכל: איכלו משהו קטן לפני האירוע כמו: ירקות חתוכים טריים או מבושלים,מרק ירקות ולשתות מים או שתיה דיאטטית.
4. השתדלו להגיע לאירוע עם בגד צמוד במותן שיזכיר לכם מהר להפסיק לאכול ולא עם בגד בייבי גרו שגדל עם הקיבה.
5. אם אתם מתארחים, הביאו אתכם איזשהו סלט או ירק מבושל דל קלוריות, שאותו תוכלו לאכול בסעודה.
6. הביאו אתכם שתייה דיאטטית שאתם אוהבים או: שתו הרבה מים.
7. התנדבו לעזור למארחת-כמה שפחות תשבו ליד האוכל- עדיף.
8. לפני ששמתם אוכל על הצלחת, בידקו אילו אפשרויות קיימות, בחרו במזונות שאתם הכי רוצים- רצוי שיכילו כמה שיותר ירקות, ותמלאו רק פעם אחת את הצלחת.
9.איכלו בתכנון, תוך מודעות וזהירות: אכילה בחברה גורמת לאי שימת לב לכמויות וסוג המזון.
10 . למרבה הפלא הקלוריות בעמידה נחשבות, על כן לא לאכול בעמידה אלא רק ליד השולחן.ללעוס לאט ולהקדיש את כל תשומת הלב לאכילה.
11. השתדלו להרחיק מהישג יד את המזונות שעשויים להפיל אותכם: רחוק מהעין רחוק מהפה.כמו כן ליד השולחן הרחיקו כמה שיותר מזונות שעלולים לשגע אותכם.
12. לאכול לאט, ללעוס לאט ולהקדיש את כל תשומת הלב לאכילה.
13. וותרו על הקינוח, או חלקו בו עם בן משפחה וזיכרו:
מתוקים=מתכון לצרות
14.כשמארחים בבית, להגיש את כל המזון בזמן הארוחות, ובין הארוחות לפנות את האוכל- שלא תהיה ארוחה אחת כל היום.
15.למסור את כל הבונבוניירות ושאר אויבים מתוקים וערמומיים לחבריכם הרזים.
16. שלבו בסדר היום פעילות ספורטיבית: כ-45 דקות.
17.לשתות המון מים בין הארוחות :10-12 כוסות ביום.
18. לא להתבייש לסרב לאכול- כשמציעים לנו לאכול משהו שלא מתאים לתפריט שלנו.
19. מומלץ לנהל רישום מדוקדק של כל מה שנכנס לפה- כדי לא לאבד שליטה בכמויות האוכל.
כמות הקלוריות במזונות לפסח:
קניידלך מקמח מצה בגודל בינוני-גדול=100קלוריות ליחידה.
פרוסת עוגת קוקוס בגודל של3כפול 3 הוא 250-300 קלוריות
מצה=140 קלוריות=2 פרוסות לחם.לרוב, מצות גורמות לעצירות ולכאבי בטן ועצירות מונעת ירידה במשקל.
כוסית יין לבן 100 מ"ל=60 קלוריות
קציצת גפילטע פיש =100-150 קלוריות
תפוח אדמה אפוי או מבושל: 80 קלוריות.
כוס סלט פירות=150 קלוריות
שיהיה לכם חג פסח רזה ושמח שטוף אור ואהבה-מדורית מאיר.
דורית מאיר דיאטנית, נטורופתית, , מנחת סדנאות ייחודיות להרזייה ותזונה נבונה ל:ילדים, נוער ומבוגרים, העובדות על הרובד הפיזי, הנפשי והרוחני בשילוב אימון אישי COACHING להרזייה הנושאות תוצאות מדהימות. טיפולים פרטיים בהרזיה ובבעיות בריאות שונות . מומחית לרקיחת שמנים ארומאטיים וקרמים בקוסמטיקה טבעית,מקבלת מטופלים בקליניקה יפה בהוד השרון ובמרכז כפר-סבא.
טלפון: 097444715, 0544266880, כתובת האתר:
WWW.DORIT-MEIR.COM
טלפון: 097444715, 0544266880, כתובת האתר:
WWW.DORIT-MEIR.COM