תוכן הסכם ממון
בעת עריכת הסכם ממון ראוי לתת את הדעת וההתייחסות לנושאים שונים שכדאי שיהיו כתובים בו.
מרבית עורכי הדין יודעים את עבודתם אך למען הסר ספק, מוטב שתבדקו היטב כי כל הסעיפים המובאים במאמר זה אכן הוכנסו אל תוך הסכם הממון שערכתם.
שיתוף חובות – על הסכם ממון איכותי לכלול סעיף המדבר על חובות. לא אחת קורים מקרים בהם אחד מבני הזוג נקלע לחובות וקשיים פיננסיים שאינם קשורים לתא המשפחתי, הימורים, השקעות פרטיות לא הגיוניות, הוצאות על חיי נהנתנות לא עם בת הזוג וכדומה.
במידה ונוצרים חובות שכאלו, בסכומים גבוהים מהרגיל, ראוי שיופיע בתוך הסכם הממון סעיף העוסק בשיתוף החובות ובכך שבמידה ואחד מבני הזוג יצר לעצמו חובות גבוהים אין הצד השני צריך לשלם עליהם
שיתוף זכויות – בכל מקום עבודה מסודר, מקבל העובד קרן פנסיה, קרן השתלמות, קופת גמל, קרן מנהלים וכדומה. קופות אלו הם למעשה נכסים של בן הזוג, בתוך הסכם ממון איכותי ראוי שיהיה סעיף שמדבר על הזכויות אותם צובר כל אחד מבני הזוג במהלך שנות עבודתו.
רכוש טרום נישואין – הסכם ממון שנכתב בצורה נכונה צריך לכלול סעיף שעוסק ברכוש שנרכש לפני הנישואין. סעיף זה חשוב ביותר, כאשר מדובר בנישואין בין בני זוג בהם צד אחד מבוגר ואמיד מאוד והביא לנישואין דירה ואמצעים ואילו הצד השני מחוסר כל.
הכרה בשמירה על ילדים כנשיאה בנטל - מרבית בני הזוג המגיעים לבתי המשפט בנוגע למחלוקת אודות חלוקת הרכוש מתלוננים על כך שהצד השני בתא המשפחתי טוען לקבל מחצית מן הרכוש על אף שהוא לא עבד יום אחד במהלך חייו. הסכם ממון ראוי שיכלול הכרה בשמירה על ילדים כנשיאה בנטל.
יש מי שנוטה לחשוב כי עריכת הסכם ממון משמעותה הודאה בכישלון והודעה בפה מלא כי הסיכוי שהקשר הזוגי והנישואין עם בן הזוג יעלו בסופו של יום על שרטון. אך האמת היא כי עריכת הסכם ממון היא צורת מחשבה נכונה היא הקדמת תרופה למכה, היא הכנה לימים קשים הכנה למה אם.