יש לא מעט גורמים שעשו את הפיצה למאכל הפופולארי ביותר בעולם,
היא קלה מאוד להכנה וכפועל יוצא מכך גם זולה מאוד ברוב המקרים, היא משביעה מאוד (ואף מילה על קלוריות....), ניתן למצוא אותה בכל קרן רחוב והכי חשוב, אין דבר טעים יותר מפיצה לוהטת שרק יצאה מהתנור.
אבל הגורם העיקרי לכך שאנו מסוגלים להזמין פיצה חמה שלוש פעמים בשבוע בלי להשתעמם הוא שאין מתכון לפיצה ששולט בכיפה – לכל פיצריה יש עשרות מתכונים לפיצות שונות ומשונות וגם חובבי פיצה מושבעים יכולים לאכול מבלי לחזור על אותו המתכון פעמים.
למעשה כל מתכון לפיצה יוצר פיצה שונה לחלוטין,
יש כאלו שיעדיפו את הטעם החריף ויעמסו על הפיצה שלהם פלפלים חריפים קלויים (וכמובן לא יחסכו ברוטב צ'ילי חריף כשהפיצה כבר "על הקרטון"), יש כאלו שמעדיפים פיצה מתוקה (סוטים...) עם פלחי אננס, ויש כאלו שאוהבים את הפיצה שלהם עם מבחר נקיניקים ובשרים (רחמנא ליצלין.)
קל מאוד להכניס שינויים במתכון לפיצה אולם הבסיס לכל הפיצות היא ה"פיצה מרגריטה"
איך עושים אותה?
פשוט מאוד...
מתכון לפיצה מרגריטה
פיצה מרגריטה היא למעשה הפיצה הבסיסית ביותר.
היא כוללת גבינת מוצרלה, רוטב עגבניות עשיר ועלי ריחן.
פיצה זו נאפתה לראשונה לפני קרוב לשלוש מאות שנים בעיר נאפולי שבדרום איטליה לכבוד ביקורה של המלכה, ניחשתם נכון... מרגריטה.
חשיבותו של המתכון לפיצה הזו היא בכך שהוא משמש בסיס כמעט לכל פיצה אחרת שתרצו להכין.
זה הולך, פחות או יותר, כך:
את הבסיס מכינים משתי כוסות קמח, חצי כוס שמן, כוס מים ומעט חלב.
אפשר להוסיף מעט שמרים אם אתם אוהבים את הפיצות העבות יותר אבל זה כלל לא הכרחי.
חשוב לזכור שאם הוספתם שמרים עליכם להמתין כמה שעות עד שהבצק יתפח.
לשים את כל החומרים, מכינים כדור ואז מרדדים את הכדור על גבי מגש עגול.
את רוטב הפיצה הבסיסי מכינים מעגבניות טריות, מעט מים, שמן זין, אורגנו, בזיליקום (ריחן טחון)
ניתן להוסיף מלח ושום כתוש על פי הטעם.
מורחים את הרוטב על הבצק, מוסיפים גבינת מוצרלה ומכניסים לתנור לוהט לכמה דקות.
זהו מתכון לפיצה בסיסי שעליו מושתתים שאר המתכונים.
סאו ארט - המומחים לקידום אתרים באינטרנט