רמות גבוהות של אומגה 3 בדם יכולות להאט את הזדקנות התא באנשים עם מחלות לב. החוקרים בחנו את אורך הטולמרים (החלק בתא המראה את גיל התא) אשר מתקצרים כאשר התא מתחלק.
הזדקנות ואורך חיי התא הבריא מקושר לאורך הטולימרים אותו חלק ההולך ומתקצר עם התחלקות התא .
זהו המכניזים אשר מגביל את התא למספר קבוע של התחלקות. הטולימר הוא אותה חלק בתא השומר על הכרומוסומים מלהתמזג אחד עם השני דבר היכול לגרום למחלות קשות.
החוקרת אליזבת בלקברן דימתה את הטולמרים לקצה הפלסטיק של שרוכי הנעליים שללא קצה זה השרוכים יפרמו.
בכל התחלקות של התא הטולמרים מתקצרים וכאשר הם מתכלים התא עובר אפטוסיס (מות התא).חלק מהמומחים טוענים שאורך הטולמרים יכול להיות סמן לגיל הביולוגי של התא.
החוקרים במחקר זה שהובל על ידי רמין פארזאנה מצאו"באנשים עם מחלת לב כלילית היה קשר בין רמות אומגה 3 בדם לבין קצב התקצרות הטולמרים במשך 5 שנים , ממצאים אלו מעלים את האפשרות שחומצת שומן אומגה 3 מאיטה את הזדקנות התא בחולים עם מחלת לב כלילית .
מחקר זה מתוסף למחקרים אחרים התומכים ביתרונות אומגה 3 לבריאות הלב"
פרטי המחקר
מספר מחקרים תומכים עלייה בתוחלת החיים בין אנשים הצורכים כמויות גדולות של אומגה 3 בתזונה, החולים במחלת לב.
המכניזם ליכולת ההגנה הזו עדיין לא מובן היטב.
החוקרים באוניברסיטת קליפורניה בדקו את אורך הטולמרים ב-608 פצייטים עם מחלת לב כלילית במרפאות חוץ .
במחקר נמצא קשר בין קצב התקצרות הטולימרים (המראים על הזדקנות התא) לבין רמות אומגה 3 בדם.
ברמות גבוהות של אומגה 3 , קצב ההתקצרות הואט.
במחקר זה נבדקו רק אנשים עם מחלות לב כליליות אך לא נבדקו אנשים בריאים , אבל בעבודות אחרות שנעשו באנשים בריאים נמצא קשר עם רכיבי תזונה מסוימים ואורך הטולמרים לגיל ביולוגי צעיר יותר.
לאחרונה חוקרים מארה"ב דיווחו על טולמרים ארוכים יותר באנשים שצרכו מולטי ויטמינים באופן קבוע בקרב נשים בגילאים 35-74 אשר נבחנו בקבוצת קוהורט. נשים אלו לא היו חולות במחלות לב כליליות.