"אשכולות היין" נוסד בשנת 2000 ע"י יעקב אבנר
יצור היין נעשה במרתף ביתנו ש"בגן יבנה" הוותיקה
אנו מייצרים יין יבש מענבים מסוג קברנה ומרלו ויין תירוש לקידוש מענבי קריניאן
עשיית יין הוא מקצוע שעובר במשפחתנו מאב לבן עוד מימי תימן
אבות אבותי הכינו יין חמוץ מתוק בתעשייה ביתית לא מדויקת אלא על פי חוש והחוש היה מפותח יש לציין
באותם ימים בצרו את הענבים בידיהם העבירו אותם לתסיסה של כ - 3 שבועות בתוספת כמות הסוכר הרצויה
לאחר מכן מסננים את הענבים ואת היין העבירו לכדי פלסטיק ( לא היו דימיז'אנים מזכוכית)
את הענבים הסחוטים היו מתסיסים שוב בכמות סוכר מתאימה כמובן לפי העין והחוש
לאחר כ-3 שבועות של התססה מזקקים את הענבים בכלים מאולתרים שבנויים מפח שניתן לסגירה הרמטית וממנו יוצא צינור נחושת רבע אינצ'
בצורת ספיראלה שעובר בתוך מיכל מים קרים
הקיטור היוצא מהפח הרותח עובר דרך הצינור ומתעבה לטיפות ערק שנוזלות לתוך הבקבוק
טיפה אחר טיפה וכך נוצר ערק תימני אסלי
בשנת 2000 נחשפתי ליין המודרני ועל בסיס זה יסדתי את "אשכולות היין" לעשית יין באופן מקצועי
כאשר הכלים והטכנולוגיה וסוג היין משבחים את היין
לאור הביקוש הדרישה וההתעניינות פתחתי סוכנות לכלי ייצור יין מכל הסוגים ליינן החובב והמקצועי
אשכולות היין - יקב בעבודת ידבמרתפנו הקט שבגן יבנה ישנו יקב קטן
שמיצר יין מסוגים קברנה ומרלו בעבודת יד
ובעזרת הכלים והמיכשורים הטובים בשוק מבית "אשכולות היין"