ישנם מצבים בהם זוג מחליט להתגרש, לכן הוא עובר הליך גירושין. בעת ביצוע הליך גירושין צריך לדאוג לכתוב במדויק כמה פעמים ובאילו ימים יפגוש האב את ילדיו, מצב זה נקרא הסדרי ראיה. בנוסף לכך נקבעים על ידי בית המשפט מהו סכום מזונות ילדים שעל האב לתת לילדיו עד שימלאו להם שמונה עשרה.
כאשר נקבעים הסדרי ראיה, חושבים כמובן בראש ובראשונה על טובת הילדים. המטרה של ביצוע הסדרי ראיה בעת הליך גירושין היא, שהילדים יוכלו לפגוש את אביהo באופן קבוע. ובכך לשמור עמו על קשר. מספר המפגשים ואורכם משתנה לפי גילו של הילד.
פקידת סעד אשר תגיע לביתם של המתגרשים ותבחן את אופן התנהלותם עם ילדיהם תמסור לבית המשפט את המידע אשר היא "אספה" ואז תינתן הזכות לבית המשפט לקבוע מה הם הסדרי הראיה אשר יהיו בין בני הזוג.
ברוב המקרים עד גיל שש, הילדים לא יופרדו מאימם לזמן ממושך מידי כדי שהם יהיו אצל אביהם. זאת אומרת, במקרים אילו האב לא יקבל את ילדיו אליו למשך סוף שבוע שלם, אלא רק למספר שעות.
ישנם מספר קריטריונים, אשר קובעים מהם הסדרי ראיה מקובלים:
1) בדרך כלל ישנם מפגשים דו שבועיים, אשר מתרחשים באמצע השבוע, אחר הצהריים למשך של מספר שעות, השעות הללו הינן קבועות אשר נקבעות מראש. על האב חלה החובה, כי אכן הוא מתחייב להחזיר את הילדים עד השעה 9 בערב, היות ולמחרת עליהם ללכת לבית ספר.
2) בנוסף לכך כל שבת שנייה (פעם בשבועיים), הילדים ייפגשו עם אביהם, למשך של מספר שעות. או יישארו ללון אצלו תלוי בגילם של הילדים.
3) כאשר יש חגים בדרך כלל, הילד ייעשה חג אצל אמו וחג שני אצל אביו ולהיפך.
4) במהלך חופשת בית הספר, היות והיא ארוכה החופש הגדול או חופשת פסח. האב יפגוש יותר ימים את ילדיו.
בנוסף לכך ישנו גם עניין של מזונות ילדים, אשר גם אותו יש להסדיר בעת ביצוע הליך גירושין. על האב לשלם מזונות ילדים, עד אשר הם מגיעים לגיל שמונה עשרה. גם אם הוא בחובות כלכליים כבדים, או אם לא עובד.
מעיין זלי