תאונת דרכים, בין אם נפגעת בה, או אפילו צפית מהצד, עשויה להיות דבר לא נעים לכל הדעות. מעבר לזמן ההחלמה אם נידרש, תחושת התסכול והטרטור בין חברות הביטוח לבין בתי החולים ובמקרים חמורים יותר, מערובתה של משטרת התנועה, נהוגה כל כך הרבה ביורוקרטיה ובזבוז זמן משווע, טופסולוגיה ומילוי ניירת, שאלא אם הקדשת לכך את מיטב שנותיך, לא היית יכול למצוא מפלט ומנוחה. רבים נואשים מההליך המסורבל של תביעת פיצויים בגין תאונת דרכים ומוותרים על זכויותיהם הממשיות לקבל טיפולי פיזיותרפיה למשל, ונכנעים לקבל את ההצעה הראשונית מחברת הביטוח, ובמידה ומדובר בתאונת דרכים בדרך למקום העבודה, או בחזרה ממנו, מסתבכים בתביעה ובהגשת המסמכים הרצויים לביטוח הלאומי לצורך כספי פיצויים בגין תאונת עבודה, ולא מודעים כלל לזכויותיהם כמועסקים במקום כזה או אחר, לרבות קבלת פיצויים בגין כך, כאמור. לכל אלה שנואשו, או היו ספקנים לגבי המלחמה בביורוקטיה של חברות הביטוח, המעסיק, או הביטוח הלאומי, מוקדש מאמר קצר זה, בתקווה שלא תדעו כלל תאונת דרכים או תאונת עבודה בכל שלב בחייכם, אבל אם כבר, שתהיו ערוכים לבאות.
אם כן בכל הנוגע לתאונת דרכים, חוק תשלום פיצויים לנפגעי תאונת דרכים מתייחס למי שהוכח כי נפגע בגוף או בנפש כתוצאה מהתאונה או המעורבות באירוע, באופן ישיר. משום כך חשוב לפנות לבית החולים ולהלין על כל המכאובים, הפציעות והפגיעות שנגרמו לכם, ובסמוך לאירוע, היות שאם תתעכבו בהגשת התלונה והבדיקה תתקשו להוכיח קשר ישיר בין התאונה לתוצאתה. במקרה של נכות חלילה, על הנפגע בתאונת העבודה לתבוע את אחד משני הגופים הבאים, את הביטוח הלאומי (אולם יש צורך בפניה לוועדה רפואית מטעם המוסד לבטל"א),
או באמצעות הגשת תביעה לחברת הביטוח חובה של הרכב בו שהה בזמן התאונה, כמובן תוך מינוי מומחה רפואי מטעם חברת הביטוח והוכחת הנכות בבית המשפט. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה על מנת לבחור את הגוף הנתבע.