דיני משפחה, ככל דין אחר, הם חוקים הקובעים חובות וזכויות של אנשים על פי מצבם האישי, ועל כל אדם לפעול לפי חוקים אלו. הם קובעים, בין היתר, מהן חובותיו של אב שאם ילדיו קיבלה משמורת עליהם, איך מתחלקת ירושה בלא הימצאות צוואה ואיך מתחלק רכוש בין בני זוג שמתגרש באם אין הסכם ממון.
כאמור, אחד מן הנושאים הכלולים תחת דיני משפחה הוא ירושה. ירושה היא כל הרכוש שברשותו של אדם אותו הוא משאיר לאחרים כשהוא נפטר. כל מי שחפץ בכך, יכול להחליט בעצמו כיצד יחולק רכושו ולמי הוא יחולק בעת פטירה. את הקביעה הזו אנו יכולים לעשות על ידי צוואה, בה כל אדם מנסח כרצונו כיצד הוא מעוניין שיחולק רכושו.
לפי החוק, אם אדם לא השאיר צוואה, רכושו יחולק באופן שווה בין אשתו והילדים שלו. הבעיה היא במקרים של יחסים לא טובים בין הנפטר לבין משפחתו הגרעינית. בעיני החוק אין זה משנה כמה קרובים או רחוקים הם היו. אם אדם לא היה בקשר טוב עם המשפחה, והוא אינו מעוניין שרכושו ילך אליה, או שרוצה להשאיר לה רק חלק קטן, כדאי שיכין צוואה.
ישנם מקרים בהם אין עוררין על הצוואה, אך במקרים מסוימים יכולה משפחה לערער על אופן חלוקת ירושה. על מנת שצוואה תקבל תוקף משפטי, חייב אדם להכין אותה בעזרת עורך דין שמתמחה בהכנת מסמכים מסוג זה.
נושא אחר הכלול בדיני משפחה הוא הסכם ממון. הסכם ממון הוא מסמך אותו מכינים בני זוג, יחד עם עורך דין מתמחה, ובו הם מנסחים כרצונם את חלוקת הרכוש ביניהם במידה והם ייפרדו. במסמך הם מחליטים מה מהרכוש הוא רכוש אישי של כל אחד מהם, ויישאר בידי כל אחד מהם אם ייפרדו, ומה מהרכוש הוא משותף ובעת פרידה יחולק ביניהם באופן שווה. הסכם ממון יכולים להכין זוגות לפני חתונה או זוגות שהם ידועים בציבור.
דיני משפחה מתווים דרך פעולה לפיה צריך לפעול. כל מי שנקבע כי עליו לבצע פעולה כלשהי, כמו למשל תשלום מזונות, מחויב לפעול בהתאם לחוק.