השקעות נדלן מניבות
כאשר מדובר בהשקעות בתחום הנדל"ן, הרי שקיימים שני סוגי השקעות: השקעות נדלן מניבות וכאלה שאינן מניבות. השקעות נדלן מניבות הן כאלה בהן המשקיע רוכש נכס לצורכי השכרה, ודמי השכירות החודשיים מכסים את ההשקעה שלו בקניית הנכס, או את המשכנתא שלקח לצורך הרכישה, ולעיתים אף מעבר לכך. בהשקעות מסוג זה, יכול המשקיע למכור את הנכס בכל עת, ולהרוויח את סכום המכירה.
השקעות שאינן מניבות, לעומת זאת, מכוונות לרכישת נכסים זולים, שיפוצם ומכירתם באופן מיידי - תוך עשיית רווח הנובע מן השדרוג במצבו המקורי של הנכס. כך, בעוד השקעות נדלן מניבות מבטיחות כיסוי איטי של ההשקעה הראשונית לאורך זמן באמצעות תשלום חודשי של דמי השכירות, הרי שהשקעות לא מניבות מיועדות ליצירת תשואה מהירה, שתכסה את עלות ההשקעה ברכישת הנכס ותאפשר רווח מיידי.
הדרך האידיאלית ליצירת השקעות נדלן מניבות היא באמצעות רכישת נכס המוצע למכירה במחיר לא גבוה. לעיתים מדובר בנכסים העומדים בפני עיקול או לאחריו, למשל. ככל שסכום ההשקעה הראשונית שלכם בנכס נמוך יותר, כך ייקח פחות זמן לכסותו. במידה ותזדקקו לכסף, תוכלו תמיד להחליט למכור את הנכס ולהחזיר מיידית את ההשקעה, ואולי אף תצליחו לצאת ברווח כלשהו בשל עליית ערך הנכס.
היתרון של השקעות נדלן מניבות הוא ברור, וישראלים רבים מנסים כיום להשקיע בנכסים בחו"ל ולהרוויח. המצב בארה"ב כיום, למשל, מזמין ריבוי של השקעות נדלן מניבות, שכן בשל המשבר הכלכלי נכסים רבים נמכרים במחיר זול, ומצד שני אמריקאים רבים אינם יכולים להשיג משכנתא לרכישת בית ולכן נאלצים לשכור בתים, מה שהביא לעלייה בביקוש לדירות להשכרה.
על אף הריווחיות הגבוהה, עדיין קיימים מספר סיכונים בהשקעות נדלן מהסוג המניב. ראשית, יש סיכוי שלנכס שנרכש לא יימצאו שוכרים מתאימים והוא יעמוד ריק מבלי שישולם בעבורו שכר דירה קבוע. שנית, החזקת נכס נדל"ני מחייבת לשאת בהוצאות שונות, חלקן שוטפות, הכוללות עלות תחזוקה ושיפוץ, תשלומי מיסים והוצאות ניהול שונות. במידה והנכס לא מושכר, הרי שהוצאות אלו עלולות להפוך לנטל של ממש, ולכן לפני שרוכשים נדל"ן להשקעה חשוב לברר היטב מהו מצב שוק השכירות המקומי.