תוכנה לאדריכלים
שוק האדריכלות נשלט ביד רמה על ידי אוטוקאד, לאורך השנים האדריכלים התרגלו לממשק הנוח שלה, למדו בקורסים לאוטוקאד או במהלך התואר וזו כבר נהייתה מילה נרדפת לתוכנת שרטוט. החיסרון העיקרי של אוטוקאד הוא המחיר שלה והצורך התמידי להתעדכן בגרסאות שגם הוא גורר תשלום תמידי. בזמן האחרון קמו מספר חברות שמציעות תוכנות שרטוט אחרות.
תוכנת שרטוט אחרת
צריך לשים לב, הרבה מביניהן לא ממש מקצועיות ולא עונות על הדרישות של מבא"ת. עם זאת חלקן משמשות אנשי מקצוע רבים לדוגמא: רוויט, BricsCAD, ארכיקאד ועוד. היתרון העיקרי שלהן הוא מחיר שאפשר לעמוד בו. צריך לבחון האם הממשק של התוכנה חברותי למשתמש ומה המטרה העיקרית שלי. לדוגמא אם אני עובד הרבה עם הדמיות תלת מימד, חשוב לראות מה היכולת של התוכנה בתחום זה. לדוגמא DMax3 היא מצוינת לתלת מימד אבל אולי אפילו טובה מדי לצורך של אדריכל ממוצע.
נקודה נוספת חשובה היא האם יש אפשרות לעבוד עם התוכנה בעברית. בנוסף האם ישנם הרבה מכוני הדפסה שניתן לעבוד איתם על הדפסת השרטוטים שנעשו באמצעות התוכנה.
עולם ה CAD
עדיין רוב השוק עובד עם אוטוקאד, הרבה אדריכלים פשוט לא מעוניינים לבזבז זמן על שינוי פורמט של קבצים כאשר מעבירים את השרטוטים בין אנשי המקצוע השונים. הטכנולוגיה שנדרשת בעולם ה CAD הינה עבודה מהירה, הדמיות טובות מול לקוחות ותיאום עם אנשי המקצוע האחרים בתחום. כך שיש עוד זמן עד שנבחר תוכנה לאדריכלים ולא נגיד אוטוקאד.
איל אלדר