חוגי שחייה לילדים כוללים כ-12 שיעורים, כאשר כל שיעור אורך בממוצע כ-45 דקות. הילדים נעזרים בחגורות מצופים אשר יחולקו על ידי המדריכים, בקלקרים המשמשים ללימודי ציפה ובמשקפות המסייעות להגנה על העיניים בעת הצלילה.
חוגי שחייה לילדים מצריכים עבודה אינטנסיבית, בכדי להביא ליכולות והצלחות בקרב ילדים. בניגוד למבוגרים אשר תרגלו בעבר את המיומנויות השונות כמו רכיבה על אופניים או שחייה, עד שהפכו להם כטבע שני, ויעמדו לצידם בהמשך גם מבלי שיושקעו בהם פעילויות לצורך תירגול, הרי שכאשר מדובר בחוגי שחייה לילדים, תעכב הפסקת הפעילות את הילדים בגילאים הצעירים, וכאשר הם ישובו לפעילות סדירה קרוב לוודאי שייאלצו לרכוש ולתרגל את המיומנות כולה, כמעט מחדש, בניגוד ליכולות המצויינות אשר יפגינו ילדים אשר מתמידים בפעילות המימית.
חוגי שחייה לילדים נערכים ברחבי הארץ והם מיועדים לילדים בגילאי 5-6. מומחים בתחום טוענים כי טרם גיל 6 ריאותיהם של הילדים הצעירים אינן מפותחות דיין וכך גם כישורי הקוארדינציה שלהם, ולכן על מנת להבטיח הצלחות של ממש, הרי שעדיף לצרף את הילדים לחוג בגילאי 6. עם זאת, בחלק מן החוגים ניתן להצטרף עוד קודם.
חוגי שחייה לילדים מתחילים בהקניית תחושת בטחון ונינוחות במים, תנועה תוך כדי משחק, נשימה נכונה בתוך המים, ציפה וצלילה. בהמשך מפתח הילד יכולת ומיומנות לשחות שחייה בסגנון חזה, אשר הינה מורכבת בגילאים הצעירים, ודורשת הדרכה נכונה וסיבולת לב ריאה מספקת ומפותחת של הילד. חוגי שחייה לילדים כוללים תחרויות בין חברי הקבוצה, המסייעים לפיתוח מיומנות חברתית, החשובה בגילאים אלו.
חוגי שחייה לילדים עשויים לטפל באופן מוצלח בפוביה ובפחדים ממים, אשר קיימים אצל חלק מהילדים, ואצל מבוגרים אשר לא למדו מעולם לשחות. חוגים אלו מקנים לילד מלבד המיומנות החשובה של השחייה ויכולת ההתקיימות בתוך המים, גם בטחון העצמי ביכולותיו. חוגי שחייה לילדים עשויים להוות חלק מטיפול בבעיית קשב וריכוז.
הכותבת מדריכה בקורסי שחייה לילדים ותינוקות