עונת התאנים הגיעה סופסוף וזו הזדמנות לספר על כך לכולם!
התאנה היא אחת משבעת המינים ומהפירות העתיקים ביותר שקיימים. היא מוזכרת בתנ"ך מספר רב של פעמים כסמל למשהו קבוע ומוכר 'תחת גפנו ותאנתו', כמו גם בסיפורי המיתולוגיות היווניים, הרומיים ובדברי הנביא מוחמד.
עצי התאנה גדלים כמעט בכל העולם ונוהגים לאכול את הפרי כשהוא טרי ובשל או כשהוא מיובש (דבלה). כמו גם בשימורים, ריבות ודבש תאנים.
באופן יוצא דופן מצוי פרח התאנה בתוך הפרי עצמו ולא כמו בשאר עצי הפרי מחוצה לו.
מה יש בה בתאנה?
התאנה עשירה מאד בסוכרים פשוטים וזמינים. מושלמת לארוחת קיץ מהירה, בה יש צורך באנרגיה זמינה.
מאידך, עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבה מומלץ לאנשים עם משק סוכר שאינו מאוזן לאוכלה במתינות.
התאנה מכילה סיבים תזונתיים בכמות גדולה.
יש בה ויטמיני B וויטמין C.
מינרלים חשובים בכמויות טובות המצויים בתאנה הם: אשלגן, סידן וברזל.
בתאנה המיובשת, הדבלה, גדלה כמות הויטמינים והמינרלים פי כמה והיא מקור טוב לחומצה פולית, כולין, ויטמין K, אשלגן, סידן, מגנזיום ומנגן.
מה אוכלים כשיש עצירות? תאנה
לפי הידע המסורתי ברחבי העולם לכל מזון ישנה החשיבות הרפואית שלו.
התאנה אכן ידועה כמעוררת פעילות מעיים והיא תמיד ראשונה ברשימת ההמלצות לסובלים מעצירויות, טחורים, אחרי לידה, לילדים ולאנשים מבוגרים.
התאנה היא גם אנטי בקטריאלית ואנטי ויראלית ועוזרת לפעילות מערכת החיסון.
ככלל היא טובה להרגעה ולהשריית מצב רוח נעים, מפיגה מתחים וטובה לחיזוק הציפורניים ולשיפור הזכרון.
ניתן לשלב תאנה בתערובת צמחים במצבי דלקת גרון וצינון.
מתוקה וטעימה לא רק בפני עצמה
את התאנה אוכלים, כאמור טרייה בעונת הקיץ. ישנם מספר זנים מצבעי הירוק ועד לסגולות הכהות.
אפשר, כמובן, גם לשלבה בתבשילים ובמנות אחרות.
1. שילוב תאנים בסלט ירוק עשיר:
חומרים
חסה שלמה
עלי בייבי (רוקט, מיזונה, סלק, מנגולד ועוד)
פטרוזיליה וכסברה לאוהבים
בצל ירוק
2 כפות אגוזים קצוצים: מלך, ברזיל, פקאן, קשיו
כף גרעיני דלעת
4-5 תאנים קצוצות
לרוטב: 2 כפות שמן זית, כף רוטב סויה, כף חרדל, 1/2 כף דבש/ סילאן, כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה
קוצצים את העלים הירוקים ומניחים בקערת הגשה גדולה ביחד עם האגוזים והזרעים הקצוצים והתאנים.
מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים ומערבבים.
מתאים במיוחד עם מנת בשר, פשטידה, עם תבשיל קינואה ועדשים ועוד.
2. מנת פתיחה יפה וטעימה כאחד- חצאי תאנים ממולאות בגבינה מלוחה:
שילוב הטעמים בין מתיקות התאנה למליחות של הגבינה יוצר טעם מענג במיוחד.
חומרים
20 תאנים
גבינת עזים מלוחה חצי קשה לטעמכם
אופן ההכנה
חוצים את התאנים ופותחים אותן מעט.
מכניסים פנימה 1/2 כפית גבינה ומסדרים על צלחת הגשה.
אפשרות: ניתן לצקת על התאנים טיפת שמן זית ומעט מעט פלפל שחור גרוס. זה ייתן למנה עוקץ מעניין.
בברכת קיץ מהנה ומענג,
התאנה היא אחת משבעת המינים ומהפירות העתיקים ביותר שקיימים. היא מוזכרת בתנ"ך מספר רב של פעמים כסמל למשהו קבוע ומוכר 'תחת גפנו ותאנתו', כמו גם בסיפורי המיתולוגיות היווניים, הרומיים ובדברי הנביא מוחמד.
עצי התאנה גדלים כמעט בכל העולם ונוהגים לאכול את הפרי כשהוא טרי ובשל או כשהוא מיובש (דבלה). כמו גם בשימורים, ריבות ודבש תאנים.
באופן יוצא דופן מצוי פרח התאנה בתוך הפרי עצמו ולא כמו בשאר עצי הפרי מחוצה לו.
מה יש בה בתאנה?
התאנה עשירה מאד בסוכרים פשוטים וזמינים. מושלמת לארוחת קיץ מהירה, בה יש צורך באנרגיה זמינה.
מאידך, עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבה מומלץ לאנשים עם משק סוכר שאינו מאוזן לאוכלה במתינות.
התאנה מכילה סיבים תזונתיים בכמות גדולה.
יש בה ויטמיני B וויטמין C.
מינרלים חשובים בכמויות טובות המצויים בתאנה הם: אשלגן, סידן וברזל.
בתאנה המיובשת, הדבלה, גדלה כמות הויטמינים והמינרלים פי כמה והיא מקור טוב לחומצה פולית, כולין, ויטמין K, אשלגן, סידן, מגנזיום ומנגן.
מה אוכלים כשיש עצירות? תאנה
לפי הידע המסורתי ברחבי העולם לכל מזון ישנה החשיבות הרפואית שלו.
התאנה אכן ידועה כמעוררת פעילות מעיים והיא תמיד ראשונה ברשימת ההמלצות לסובלים מעצירויות, טחורים, אחרי לידה, לילדים ולאנשים מבוגרים.
התאנה היא גם אנטי בקטריאלית ואנטי ויראלית ועוזרת לפעילות מערכת החיסון.
ככלל היא טובה להרגעה ולהשריית מצב רוח נעים, מפיגה מתחים וטובה לחיזוק הציפורניים ולשיפור הזכרון.
ניתן לשלב תאנה בתערובת צמחים במצבי דלקת גרון וצינון.
מתוקה וטעימה לא רק בפני עצמה
את התאנה אוכלים, כאמור טרייה בעונת הקיץ. ישנם מספר זנים מצבעי הירוק ועד לסגולות הכהות.
אפשר, כמובן, גם לשלבה בתבשילים ובמנות אחרות.
1. שילוב תאנים בסלט ירוק עשיר:
חומרים
חסה שלמה
עלי בייבי (רוקט, מיזונה, סלק, מנגולד ועוד)
פטרוזיליה וכסברה לאוהבים
בצל ירוק
2 כפות אגוזים קצוצים: מלך, ברזיל, פקאן, קשיו
כף גרעיני דלעת
4-5 תאנים קצוצות
לרוטב: 2 כפות שמן זית, כף רוטב סויה, כף חרדל, 1/2 כף דבש/ סילאן, כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה
קוצצים את העלים הירוקים ומניחים בקערת הגשה גדולה ביחד עם האגוזים והזרעים הקצוצים והתאנים.
מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים ומערבבים.
מתאים במיוחד עם מנת בשר, פשטידה, עם תבשיל קינואה ועדשים ועוד.
2. מנת פתיחה יפה וטעימה כאחד- חצאי תאנים ממולאות בגבינה מלוחה:
שילוב הטעמים בין מתיקות התאנה למליחות של הגבינה יוצר טעם מענג במיוחד.
חומרים
20 תאנים
גבינת עזים מלוחה חצי קשה לטעמכם
אופן ההכנה
חוצים את התאנים ופותחים אותן מעט.
מכניסים פנימה 1/2 כפית גבינה ומסדרים על צלחת הגשה.
אפשרות: ניתן לצקת על התאנים טיפת שמן זית ומעט מעט פלפל שחור גרוס. זה ייתן למנה עוקץ מעניין.
בברכת קיץ מהנה ומענג,
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בפרדס חנה ובמסגרת "מרפאת הנקה- טיפה אחרת" שבגן שמואל.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הריון בראי הרפואה המשלימה" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=45 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בפרדס חנה ובמסגרת "מרפאת הנקה- טיפה אחרת" שבגן שמואל.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הריון בראי הרפואה המשלימה" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=45 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il