דיני משפחה עוסקים בתחומים שונים כמו: מזונות, חלוקת רכוש, הסכם ממון, משמורת, ירושה, אך כמובן שאת כל זה קובע בסופו של דבר קובע בית המשפט לענייני משפחה.
כאשר בתחום של דיני משפחה קובעים את הסדר משמורת שקובע מתי, איפה, איך האב ייראה את ילדיו מגישים בקשה לעניין זה לעורך דין מוסמך ומקצועי בתחום אשר את מסמכיו הוא מגיש ישר אל בית המשפט לענייני משפחה ושם מתקבלת ההחלטה הסופית לגבי תחום של משמורת
בדרך כלל בעת קביעת הסדרי משמורת, אשר אותם קובע בית המשפט לענייני משפחה, נקבע מתי האב ייפגש עם ילדיו לפי השיקולים הבאיםף
1) ניתנים לאב במהלך השבוע שני ביקורים זאת אומרת יומיים מתוך ימי השבוע - אשר בו האב רואה את ילדיו בשעות אחר הצהריים, אך על האב להחזיר את הילדים עד השעה 9 בערב. היות ולמחרת יש להם בית ספר.
2) במהלך השבתות – האב לוקח את ילדיו אליו כל שבת שנייה. בגיל יותר מאוחר בית המשפט לענייני משפחה קובע כי האב יכול להשאיר את ילדיו שישנו אצלו במהלך הסוף שבוע
3) בזמן של חגים – מחלקים את המשמורת שתהיה באופן מחזורי, כך שחג אחד הילדים אצל אימם ובחג השני או חג אחרי הילדים אצל אביהם.
4) בזמן של חופשת בית ספר של החופש גדול - היות והחופש נמשך המון זמן. החופש הרי נמשך חודשיים, הוחלט בתחום של דיני משפחה כי האב יקבל יותר שעות משמורת על ילדיו לעומת שאר החופשים, וכמובן לעומת שאר ימות השנה. בנוסף לכך יהיה מותר לאב להישאר עם ילדיו אצלו עד שעה יותר מאוחרת מן השעה הרגילה כיוון שלמחרת הילדים בחופש ואין להם צורך לקום מוקדם לבית הספר או לגן הילדים.
5) כאשר אחד מבני הזוג אשר מתגרש רוצה לקחת את ילדיו לחוץ לארץ – חלה על האב או האם שורצים לקחת את ילדים לחוץ לארץ לקבל אישור בכתב מבין הזוג כי אכן הוא מסכים לכך, כיוון שבכך יימנע חטיפתו של הילד ולא החזרתו לארץ.
על בית המשפט לענייני משפחה חלה החובה לקחת מספר קריטריונים בחשבון לפני שקובעים משמורת.
מעיין זלי