מיזגו לספל איכותי את מנת האספרסו שהוכן לפי הוראות היצרן של מכונת האספרסו שלכם, או אם אתם נמצאים בבית קפה שבו וחכו לאספרסו שהזמנתם בסבלנות רבה.
המבחן הראשון שתערכו לכוס האספרסו שלכם, הוא, כמו ביין, המבחן הויזואלי – ה"קרמה". בחן את הצבע, ככל שישאף לצבע זהבהב בגוון אגוזי, כך הקפה יתקרב יותר ליעודו. הסתכלו האם יש בועות בקפה? בועות הם דבר לא רצוי באספרסו, כוונו את מכונת הקפה שלכם כמו שצריך ובכך תמנעו מיצירת בועות אויר בכוס הקפה שלכם בעתיד.
המבחן השני שהקפה שלכם יצטרך לעבור הוא מבחן הריח. תריח אותו כדי להבחין בארומטיות שלו – כל תערובת וקלייה אופיינית בטעמה ובריחה השונה.
המבחן השלישי והקריטי הוא מבחן הטעימה. טעם בקצה הלשון את האספרסו לבדיקת רמת החומציות והשמנוניות של הקפה, הרגש את הקפה בלשונך. עתה, לגום מעט והעבר אל מאחורי הלשון לבחינת תחושת המרירות. לבסוף, ה"אפטר-טייסט", בדוק בחיכך מהו הטעם שנשאר בפיך.
הגעת לשלב האחרון בבחינת כוס האספרסו שיצאה זה הרגע מ-מכונות קפה משובחות. פתח לך בקבוק סודה צונן, מזוג את הסודה לכוס זכוכית קטנה ותתרווח על הכיסא בהנאה. לגום מעט מהקפה המשובח ומעט מהסודה הצוננת, תן לשני הטעמים והטקסטורות השונים לשחק בפיך ובגרונך, תהנה מהשילוב היוצא דופן הזה עד תומו.
במידה והקפה שלך לא עבר את מבחן "ארבעת השלבים" בדוק את סוג ואיכות הקפה מצד אחד ודאג לטיפול במכונת הקפה על פי הוראות היצרן, על מנת להנות מכוס אספרסו איכותית בפעם הבאה שתחשוק בקפה.
חברת אריאל בן-נון בע"מ משווקת ומפעילה מגוון מכונות קפה ומכונות אוטומטיות לטחינת פולי קפה ואלו מהדגמים החדישים ביותר. חברתנו עובדת עם מכונות קפה מדגם נקטה ומתמחה בהפעלה ותחזוקה של מכונות אלה. ברשותנו מחסן חלקים עם מלאי גדול וזמין המאפשר לנו רמה גבוהה של תחזוקה ופתרון מידי של כל סוגי התקלות במכונות .