ויטמין E- טוקופרול- שייך למשפחת הטוקופרולים, שהם ויטמינים המסיסים בשומן ובעלי יכולת להיאגר בגוף.
הוא בעל תפקיד חשוב כנוגד חמצון המגן מפני רדיקלים חופשיים ונזקיהם בתאים, בכלי הדם ובתהליכים שונים בגוף.
ויטמין E מאוחסן ברקמות שומניות למיניהן בגוף, באיברים כמו הכבד ובלוטות הורמונאליות, כמו גם בעור, בשרירים ובמרכיבי הדם.
הויטמין רגיש לרשימה ארוכה של חומרים וספיגתו ופעולתו בגוף עלולות להיפגע על ידם. חומרים אלה כוללים:
• חום
• אור
• חמצון
• ברזל לא אורגני
• כלור
• גלולות למניעת הריון
• קרינה אולטרה סגולה
• סביבה בסיסית
• שמנים או שומנים מקולקלים
• שמנים מינרלים
• תרופות להורדת כולסטרול
אלכוהוליזם כרוני גורם לסילוק ויטמין E מהכבד ואילו טבק מצמצם את ספיגתו (חשוב לדעת לכל המעשנים והשותים למיניהם). המינרל סלניום עוזר בפעולתו וכך גם ויטמין C. ככל שעולה צריכת שמנים רב בלתי רוויים כך גם עולה הצורך בוויטמין E.
הויטמין שומר מפני הזדקנות העור ותורם לגמישותו ולכן משמש גם בתעשיית הקוסמטיקה והאנטי אייג'ינג. הוא גם שומר על תפקודו התקין של המוח ועוזר למניעת מחלות כגון אלצהיימר, פרקינסון, דמנציה ועוד. וטוב להקלת תסמונת קדם ויסתית PMS ולתופעות המקושרות עם גיל המעבר.
כאשר יש מחסור בויטמין ייתכנו בעיות רפואיות קשות כמו: אנמיה, פירוק של רכיבי דם (המוליזה), פגיעה בשרירים- חולשה, איבוד מסה, רפיון, ירידה בתפקוד ופגיעה בשרירי העיניים והלב. כמו גם: התקפי לב, מחלות לב וכלי דם, טרשת עורקים, פגיעה בתפקוד בלוטות הורמונאליות, הפרעה בספיגת ברזל, החלשות תאי הריאה, CF, הפרעה בספיגת שומנים ועלייה ברמות כולסטרול וטריגליצרידים, בעיות פוריות, קטראקט, קרישיות יתר של הדם, ארטריטיס ועוד.
מקורות במזון
מן החי: כבד, חמאה, ביצים.
מן הצומח: אגוזים וזרעים למיניהם (רצוי שאינם קלויים), שמנים למיניהם (רצוי בכבישה קרה), דגנים מלאים למיניהם, עלים ירוקים למיניהם, ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי), פירות למיניהם (פאפאיה, אבוקדו, קיווי, מנגו).
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3. עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור. מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד). מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה במכללת "מהות" לרפואה משלימה ובהכשרות מקצועיות של תחומי ההריון והלידה. מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל. חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות". כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו. במשך שנים ניהלה פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת מנהלת את: פורום "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 ואת "המטבח הפתוח של ורד לב" בפייסבוק http://www.facebook.com/vered.leb?ref=profile#/group.php?gid=296205795006&ref=mf ליצירת קשר: 052-8527755 href="mailto:veredudu@013.net.ilveredudu@013.net.il">">veredudu@013.net.il