נשים הן עולם ומלואו. גופנו מורכב מאד ודורש התייחסות מיוחדת, בכל שלבי החיים. אמנם נשים מבקרות אצל רופא נשים פעמיים בשנה לפחות, מתחילת התפתחותן המינית ועד לגיל המבוגר, אך ניתן להבדיל בין שלושה שלבי חיים עיקריים אשר דורשים ביקורים קבועים אצל רופא נשים:
- בגיל ההתבגרות – הגוף נתון לשינויים הורמונאליים רבים, אשר כוללים את הופעת המחזור הראשון, התפתחות הרחם וצמיחת השדיים. בשלב הזה מרבית הנערות פונות לביקור הראשון שלהן אצל רופא נשים. הדבר הכרחי במיוחד במידה והחלו לקיים יחסי מין.
- היריון ולידה – בתקופת ההיריון ולאחר הלידה הגוף משתנה וההורמונים חוגגים. כמו כן, התפתחות העובר ותהליך הלידה דורשים אף הם הדרכה צמודה של רופא נשים.
- גיל המעבר – תקופת חיים נוספת בה פוקדים את הגוף שינויים הורמונאליים מסיביים אשר דורשים טיפול והתייחסות מיוחדת.
מהי בדיקה אצל רופא נשים?
קביעת בדיקה אצל רופא נשים (גניקולוג) תעשה דרך קופת החולים בה את חברה. אם זוהי הבדיקה הראשונה שלך, את יכולה לבוא בליווי אימך או אישה אחרת, או לחלופין לדרוש נוכחות של אחות בחדר בעת הבדיקה, על אחת כמה וכמה במידה והינך קטינה. כמו כן יש אפשרות לבקש להיבדק אצל רופאה. הבדיקה הראשונה אצל רופא נשים יכולה להיות מלחיצה מעט, אך במהרה החששות מתפוגגים. אם טרם הייתי בבדיקה אצל רופא נשים בעבר, הרופא יפתח בכמה שאלות רלוונטיות הנוגעות למצבך הבריאותי, ישאל אם את נוטלת תרופות כלשהן, שאלות לגבי סדירות המחזור, האם את מעשנת, וכן הלאה. התשובות לשאלות אלה יתועדו בתיק הרפואי שלך, ואלה הם פרטים קריטיים שחשוב שהרופא ידע לשם המשך טיפול. במידה והינך במחזור, חשוב שתדעי שלא תוכלי לבצע את הבדיקה הגניקולוגית עצמה, ומוטב לדחות את הביקור למועד מאוחר יותר. הבדיקה עצמה תתבצע על גבי מיטה גניקולוגית, ויכולה להיות קצת מביכה ולא נעימה בפעם הראשונה, אך מסתיימת במהירות הבזק. כמו כן הרופא יבדוק את השדיים לוודא שאין בהם גושים. במקרה הצורך רופא נשים מבצע גם משטח של צוואר הרחם.
דקלה
מנהלת אסתטיקל