נסעתי כנוסע ברכב של חבר. נקלענו לתאונת דרכים אשר בעקבותיה הנני סובל מחתכים, שבר בצלעות את מי אני אמור לתבוע, היות ולא אני נהגתי ברכב.
נוסע אשר נקלע לתאונת דרכים, צריך לתבוע את חברת הביטוח של הרכב בו נסע בזמן התאונה. פיצויים בגין פגיעות צד ג, מכוסות על ידי ביטוח החובה , ביטוח סטנדרטי אשר מחויב בחוק ונועד על מנת לתת פיצוי הולם גם במקרים בהם יש ברכב נוסעים נוספים מלבד הנהג. את התביעה יש להגיש לחברת הביטוח, באמצעות עו"ד לתאונות דרכים או באופן עצמאי ולהתנהל בהתאם לתגובת הביטוח.
באחד הערבים נסעתי עם האופנוע שלי בכביש, נהג שעבר באור אדום פגע בי והעיף אותי למרחק. כתוצאה מכך שברתי את היד וסבלתי מזעזוע מוח. בעת התאונה לא היה לי ביטוח חובה תקף. האם אינני זכאי לפיצוי.
כשמדובר על תאונת דרכים בה היה מעורב אופנוע, יכול בעל האופנוע לתבוע באופן אישי את הנהג על נזיקין, זאת במידה והוא מצליח להוכיח כי התאונה הייתה לגבי באחריותו ובאשמתו של הצד השני. לשם כך עלייך לספק ראיות והוכחות חד משמעיות ולפעול במסגרת הגשת תביעת נזיקין עצמאית. במקרים מסוג זה, מומלץ להיעזר במשרדי עורכי דין המתמחה בתאונות דרכים, שם יוכלו לתת לך הערכה לגבי אומדן התביעה ולקשר אותך לחוקר פרטי, במידת הצורך.
לאחר בילוי משפחתי נסעתי עייף בכביש חשוך, נכנסתי ברכב אחר וגרמתי לפציעות קלות ליושבי הרכב וגם אני נפגעתי. האם העובדה שהתאונה נגרמה באשמתי, אינה מזכה אותי בפיצויים ואת מי אני צריך לתבוע?
חוק פיצוי לנפגעי תאונות דרכים המונהג בישראל, מאפשר לך לקבל פיצוי בגין פציעות שקרו לך כתוצאה מתאונת דרכים, גם אם אתה אשם בתאונה. את התביעה עלייך להגיש לחברת הביטוח המבטחת את רכבך ולהתנהל למולם לאחר הגשת התביעה.
הייתי מעורבת בתאונת דרכים קשה. למזלי יצאתי ללא פגיעות בגוף, אך עם טראומה קשה וחוסר יכולת לתפקד. האם פגיעות נפשיות מוכרות כפגיעות נזיקין ?
החוק מחייב כיסוי במקרה של פגיעות פיזיות ונפשיות, אולם פגיות נפשיות קשה יותר להוכיח כרלוונטיות לתאונת הדרכים ולכן נדרשת בו מיומנות ורגישות. מומלץ להיוועץ בעו"ד מומחה לתאונות דרכים, על מנת לקבל הערכת מצב בנוגע לסיכויי התביעה וכמובן לקבל הנחיות מדויקות לגבי סוג האישורים הרלוונטיים לפגיעות מסוג זה.
מהו טופס תאונות דרכים ?איך עלי להתנהל מבחינת הטופסולוגיה אם ברצוני להגיש תביעה -
לאחר מעורבות בתאונת דרכים, עלייך לגשת לתחנת המשטרה על מנת לדווח על התאונה ולקבל את האישורים המתאימים. בעת הגעה למשטרה, חובה להצטייד ברישיונות תקפים ותעודה מזהה ואם נקטתם בצעדים נוספים, כמו למשל פנייה למיון באופן עצמאי או פינוי על ידי אמבולנס, הביאו גם אותם. הטופס שאתה ממלא בתחנת המשטרה, נקרא טופס תאונת דרכים ומאוד מומלץ למלא אותו ולדווח על התאונה כמה שיותר מהר.
את האישור מהמשטרה אתם צריכים להעביר למוסד הרפואי, על מנת שיחייב את חברת הביטוח ולא פחות חשוב, על מנת שיהיה תיעוד ורישום לגבי התאונה, במקרה של הגשת תביעה.
תביעה וקבלת פיצוי בגין תאונת דרכים מחייבת התנהלות נכונה. לא פעם חברות הביטוח מערימות קשיים על המבוטחים ולכן יש צורך להיוועץ בעו"ד לתאונות דרכים .
המידע שלפניכם הינו כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר אינו נושא באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל ייעוץ מקצועי משפטי ו/או אחר לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים
אילן ג'ורג'י ושות', משרד עורכי דין ייצוג בתביעות נזיקין, לרבות תאונות דרכים ותאונות עבודה ייעוץ וליווי בתיקים בתחום התכנון והבנייה. http://www.igolaw.co.il לייעוץ ראשון ללא תשלום: 0774546165