דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) בקרב מבוגרים 

מאת    [ 08/03/2011 ]

מילים במאמר: 460   [ נצפה 2763 פעמים ]

במשך שנים רבות, אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש והרפואה הניחו שילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) משאירים מאחוריהם את ההפרעה הנוירולוגית הזו – המאופיינת בחוסר קשב, היפראקטיביות ו/או אימפולסיביות - כאשר הם מגיעים לגיל הבגרות. בשנים האחרונות, עם זאת, יש מודעות גוברת לכך ש-ADHD לא נעלמת, ושרוב הילדים המאובחנים עם ADHD ממשיכים כמבוגרים לחוות לפחות חלק מהסימפטומים שלה.

מה שכן נכון הוא שהסימפטומים של ADHD יכולים לבוא לידי ביטוי באופן שונה במשך הזמן. בדרך כלל ההיפראקטיביות בולטת פחות אצל מבוגרים וגוברים הקשיים הקשורים לריכוז ולהתארגנות. הסימפטומים הקלאסיים של ADHD- כגון : חוסר יכולת להתמקד, חוסר ארגון, אי-שקט, וקושי לסיים מטלות ולזכור פרטים – יכולים לגרום לבעיות רגשיות, חברתיות, תעסוקתיות ולימודיות אצל מבוגרים בתחומים שונים של חייהם. ליקויים ביחסים בין-אישיים אינם נדירים ויכולים להשפיע בצורה שלילית על חיי המשפחה ועל הזדמנויות תעסוקתיות. כתוצאה מקשיים אלה, מבוגרים רבים עם ADHD חווים תסכול, הערכה עצמית נמוכה והרגשת כישלון.

מעבר לזה, רוב המבוגרים עם ADHD מעולם לא אובחנו בילדותם ויש סיכוי גדול שעדיין לא מודעים לכך שהם סובלים מהפרעה זו. הם עלולים להרגיש שמשהו לא בדיוק "בסדר", אבל לא יהיו מודעים לעובדה שיש שם והגדרה לסימפטומים שהם חווים. לעיתים קרובות, ה- ADHD שלהם ממשיך להתקיים ללא אבחון או מקבל אבחנה מוטעית , עד שאחד מילדיהם מזוהה כסובל מ- ADHD והם מבינים שגם להם יש את ההפרעה הנוירולוגית הגנטית הזו. גילוי זה יכול להבהיר שנים של בלבול ובושה לגבי קשייהם ויכול לאפשר למבוגרים אלו לקבל סוף סוף את הטיפול והעזרה ההולמים שאולי חמקו מפניהם תקופה כה ארוכה.

למרות ש- ADHD מציבה אתגרים רבים, לאנשים עם ADHD יש גם מאפיינים חיוביים רבים הקשורים למוחות הפעילים והאימפולסיביים. מאפיינים אלו כוללים יצירתיות, סקרנות, התלהבות, ספונטניות, מוח מהיר, רמת אנרגיה גבוהה, והתמקדות מוגברת לתקופות זמן ארוכות במטלות או פרוייקטים המעניינים אותם.

לעתים קרובות, הצלחתם של מבוגרים עם ADHD נובעת מיכולתם לזהות ולחזק את כישרונותיהם בעוד שאינם מדגישים מדי את חסרונותיהם. גילוי של כשרון ספציפי או תחום התמחות הישגי אחד הוא חיוני עבור מבוגרים (וגם ילדים) עם ADHD. ככל שאנשים עם ADHD מזהים מוקדם יותר את כוחותיהם, גובר הסיכוי שהם יצליחו כמבוגרים בתחומי ההתעניינות הלימודיים או התעסוקתיים שהם בחרו לעצמם.

אני פונה לכל ההורים לילדים עם ADHD, זכרו שלעזור לילדיכם למצוא את תחומי ההתעניינות שלהם ולעודד אותם לפתח את כישרונותיהם הטבעיים בגיל צעיר היא המתנה הכי חשובה שאתם יכולים לתת להם. המתנה הזאת תמשיך להשפיע עליהם לטובה במשך כל חייהם ותסייע להם לגדול להיות מבוגרים עם בטחון עצמי שחוו הצלחה בגיל צעיר, למרות ולפעמים דווקא בגלל ה- ADHD שלהם. 

אביבה זהבי-אסא, M.S.W., L.C.S.W., היא עו"סית קלינית ומטפלת זוגית ומשפחתית המתמחה בטיפול במתבגרים ומבוגרים עם ADHD ו/או ליקויי למידה. בנוסף, היא מטפלת בזוגות ומשפחות כאשר לאחד מבני הזוג ו/או לאחד מהילדים יש ADHD. לאביבה יש קליניקה פרטית באפרת ובמרכז עדנה, מרכז סדנאות וטיפולים לגוף ולנפש בירושלים.  שרותיה ניתנים בעברית ובאנגלית.

 

מרכז עדנה
מרכז סדנאות וטיפולים לגוף ולנפש בירושלים
www.merkazedna.com


ContactUs@merkazedna.com




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב