דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


המטבח התאילנדי 

מאת    [ 12/08/2007 ]

מילים במאמר: 359   [ נצפה 7700 פעמים ]

תאילנד היא כנראה המדינה בעלת המטבח המורכב והמיוחד במינו ביבשת אסיה.

המדינה הנמצאת בין הודו לסין, ומושפעת ממטבחי מדינות אלו.

האוכל התאילנדי מורכב מטעמים מתוקים, חריפים, מלוחים ולעיתים אף מרים. כמובן שבהכנת המנה יש להתאים את שילוב הטעמים כך שיהיה מדויק.

בדרך כלל בארוחה התאילנדית ישנו קערת אורז לבן מאודה ולידו מס' רטבים, סלט, מרק, תבשיל קארי ומנה מאודה או מטוגנת. ( לדוגמא דג). כל המנות מוגשות יחדיו באותו הזמן בצלוחיות קטנות.

 

חומרי הגלם במטבח התאילנדי:

נצרי במבוק: ניתן לרכוש במרכולים למזון אסיאתי. עדיף לרכוש את נצרי הבמבוק השלמים ולפרוס לפרוסות בהתאם למתכון.

בזיליקום: הבזיליקום התאילנדי הינו חריף מהבזיליקום האיטלקי ומשתמשים בו במאכלים רבים.

טופו: עשוי מפולי הסויה, נמכר במים/ חבילה/ שימורים/ מיובש/ טרי/ מעושן.

רוטב סויה: הרוטב הקלאסי שמשתמשים בו לרוב המאכלים ( במקום או בנוסף למלח), עשוי מפולי סויה, הרוטב בעל מליחות מתונה.

צ'ילי: האוכל התאילנדי ידוע בחריפותו, הצ'ילי התאילנדי הינו הצ'ילי הדק והארוך וצבעו ירוק או אדום (חריף במיוחד)

חלב קוקוס: נמכר בקופסאות שימורים בכל המרכולים, עשוי מהקוקוס המגורד ומים ( בבישול ).

עלי כוסברה: במטבח התאילנדי משתמשים רבות בעלי הירק, בזרעיו ואף בשורשו.

רוטב דגים: נעשה מדגי אנשובי ממולחים, בעל טעם וניחוח חזק.

שום: בשום הכבוש משתמשים רבות  במטבח התאילנדי ובטרי גם.

ג'ינג'ר: את הג'ינג'ר הטרי צריך  תחילה לקלף, לקצוץ ואז הוא מוכן לבישול.

ליים או כפיר ליים: במטבח התאילנדי נהוג להשתמש בכפיר ליים, שהינו סוג של  לימון ליים אנו נסתפק בלימון ליים המקומי.

עשב לימון ( למון גראס ) : עשב תיבול ארוך וקשה בעל ניחוח לימוני בו משתמשים בבישול והקפצות לאחר קיצוצו בסכין חדה.

תמרינדי: פרי טרופי בעל טעם חמצמץ , נמכר כסירופ או במצב מוצק ( משתמשים בו כתחליף ללימון ) .

רוטב צדפות: רוטב בעל טעם מיוחד במינו להקפצות ומאכלים שונים.

 

משחות קארי: ישנם ברשתות ובמרכולים משחות קארי תאילנדיות בחריפות משתנה

ישנן שלוש משחות עיקריות:

משחת קארי אדום: מכיל צי'לי אדום מיובש, שום, לימון גראס, מלח, בצל שאלוט, גלנגר ( או גי'נג'ר), קליפת כפיר ליים, פפריקה מתוקה.

משחת קארי ירוק: מכיל צי'לי ירוק, למון גראס, שום, מלח, גלנגר, קליפת כפיר ליים, משחת סויה, כוסברה, כמון, פלפל וכורכום.

משחת קארי צהוב: מכיל למון גראס, שום, שאלוט, מלח, גלנגר, צי'לי אדום מיובש, כוסברה, כפיר ליים, כמון, קינמון, הל.

כאמור את משחות הקארי ניתן לרכוש במרכולים השונים ( דוגמה שופרסל ) או בחניות למוצרים מהמזרח הרחוק.

 משחות הקארי יוסיפו חריפות וטעם מיוחד למנות שונות ( מרקים, מוקפצים ועוד).

 

 

שף ויועץ קולינרי. יעוץ לחברות, מסעדות ועסקי מזון.שף פרטי לאירועים בישול פרונטלי מול הקהל.
 
שף פרטי



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב