כאשר זוג מחליט כי הוא חייב להתגרש, במצב זה ישנם מספר סוגיות אשר עליהן חלה על בני הזוג החובה לקבל החלטות שונות בנושאים שונים. כמו לדוגמא סוגיות של הסכם ממון, הסדרי ראיה, מזונות, ראיה ומשמורת וכדומה. כל זאת מסדרים באמצעות הסכם גירושין שנערך בין בני הזוג.
* הסכם ממון – כאשר ישנו רכוש אשר קיים הצורך לחלקו בין בני הזוג שהינם מתגרשים. בדרך כלל מחלקים את הרכוש חצי חצי אלא אם כן כתוב אחרת בהסכם גירושין שנחתם. כמובן שחשוב מאוד לעשות הסכם ממון
החלטה נוספת שיש לקבל הינה בתחום של אופן חלוקת מזונות – ישנם שני סוגי מזונות,*
מזונות אישה ומזונות ילדים.
כמובן שיש שוני בין מזונות אישה לבין מזונות ילדים. במזונות אישה חובה על הגבר לשלם לגרושתו מזונות אישה אשר נגמרים בעת קבלת הגט. כך נקבע כאשר עושים הסכם גירושין.
ובעת תשלום מזונות ילדים, חלה החובה על הגבר לשלם מזונות לילדיו עד בהגיעם לגיל שמונה עשרה.
*הסדרי ראיה ומשמורת – בדרך כלל בעת ביצוע הסכם גירושין האישה מקבלת אליה את הילדים, אלא אם כן במקרים חריגים לדוגמא כאשר האם מכורה לאלכוהול, סמים או כי אינה יכולה לגדל את הילדים. כי כל הילדים שיש על גיל 6 ישר יועבר לגדול אצל אמו בעת שהיא ובן זוגה עוברים הליך גירושין. אך כמובן שהאב יקבל את הזכות לראות את ילדיו באמצעות הסדרי ראיה.
*מדור – בית הדין הרבני טוען כי חובתו של הגבר לספק לאשתו מדור הולם, כאשר במצבים אילו בית הדין הרבני נוטה לפסוק בסוגיה זו לטובת האישה בעניין של הדירה אשר גרו בה בני הזוג. בתור דירה זו תגור האישה עד מתן הגט.
אך לעומתו בית המשפט לענייני משפחה, טוענים כי, יש לאפשר את הפירוק של השיתוף בדירה שבה גרו בני הזוג לפני שהם התגרשו. במטרה של יכולת קידום הליך הגירושין שיסתיים כמה שיותר מהר ובדרך הכי קלה שניתן, כמובן עם כמה שפחות האשמת בן הזוג השני. לכן ניתן לשים לב כי לאישה עדיף לפנות בתחום של הליך גירושין, של הרכבת הסכם גירושין לבית הדין הרבני ולא לבית המשפט לענייני משפחה בתחום של מדור.
מעיין זלי