THC מתקשר לקולטנים ייחודיים במוח
THC אינו מביא שום תועלת למוח. THC מוצא תאי עצב שבהם יש קולטנים (רצפטורים) ייחודיים שנקראים קולטנים לקנאבינואידים ואז הוא מתקשר לאותם קולטנים.
כאשר THC מתקשר לתא עצב החומר מתערב (ופוגע) בפעולה הנורמאלית של התקשורת בין תאי העצב. אתה יכול להשוות זאת לתקלה שנגרמת בשירותי הטלפון שעשויה להיגרם בשל משתמשים רבים שמתקשרים בטלפון בבת אחת. אם תא עצב מס' 1 צריך "לומר" משהו לתא עצב מס' 2 כדי ליצור זיכרון חדש ו- THC מתערב באמצע, המסר לא יעבור כנראה.
בחלקים מסוימים של המוח מצויים ריכוזים גבוהים של קולטנים לקנאבינואידים. אזורים אלה הם: היפוקמפוס, המוח הקטן (מוחון, סרבלום), הגנגליונים הבזאליים וקליפת מוח.
THC גורם לקשיי למידה וזכירה
ההיפוקמפוס הוא חלק של המוח ששמו מצחיק אך הוא בעל תפקיד עצום. הוא אחראי על כמה סוגים של למידה וזכירה.
התערבות בתפקוד ההיפוקמפוס גם יכולה להביא לאיבוד הזיכרון לזמן ממושך. בניסויים שנערכו בחיות מעבדה נמצא ששימוש בהרבה THC במשך תקופה ארוכה עשוי להרוס תאי עצב בהיפוקמפוס. אם זה קורה לעכברים, ישנם סיכויים מרביים שזה קורה גם לבני אדם שמעשנים מריחואנה.
נהיגה לאחר עישון מריחואנה היא מסוכנת
המוח הקטן (cerebelum) הוא חלק במוח האחראי על מרבית השמירה על שיווי המשקל (איזון) והקואורדינציה. כאשרTHC חודר למוח הקטן הוא הופך את הבעיטה בכדור במשחק כדורגל או את קליעת הכדור לסל למשימות שקשה מאד לבצע אותן.
THC גם פוגם בפעילות של הגנגליונים הבזליים, חלק נוסף במוח שמעורב בוויסות התנועתיות.
פעולות אלה של ה- THC עשויות לגרום אסונות בדרכים. ממצאי מחקר מראים שלנוהגים לאחר שימוש במריחואנה תגובות איטיות, כושר שיפוט לקוי, קשיים בציות לתמרורים ובהגבה לקולות. באחד המחקרים בקרב 150 נהגים פזיזים נמצאו 33 מהם חיוביים למריחואנה בבדיקות. במחקר שנערך לאחרונה בקנדה בקרב נהגים שנהרגו או נפצעו קשה בתאונות דרכים נמצא
כי 19.5% מהם השתמשו במריחואנה.
*
הנתיב להתמכרות לסמים מכיוון שנבנית סיבולת, שימוש במריחואנה יכול להוביל את המשתמש לשימוש בסמים חזקים יותר כדי להשיג את אותה התמסטלות. כשהאפקט מתחיל להיחלש המשתמש עשוי לפנות לסמים חזקים יותר כדי להיפטר מהתנאים הלא רצויים שגרמו לו לקחת מריחואנה מלכתחילה. מריחואנה עצמה אינה מובילה את האדם לסמים אחרים; אנשים לוקחים סמים כדי להיפטר מסיטואציות או מרגשות לא רצויים. הסם (מריחואנה) מטשטש את הבעיה לזמן מה (בזמן שהמשתמש נמצא בסוטול). כשה-"סוטול" נמוג, הבעיה או המצב הלא רצוי חוזרים בצורה חזקה יותר מלפני כן. המשתמש עשוי לפנות לסמים חזקים יותר מכיוון שמריחואנה אינה "עובדת" יותר.הרוב הגדול של משתמשי קוקאין (99.9 אחוז) התחילו להשתמש לראשונה ב-”סם הכניסה”, שהם מריחואנה, סיגריות או אלכוהול. כמובן שלא כל מי שמעשן מריחואנה או חשיש עובר להשתמש בסמים יותר קשים. חלק לעולם לא עושים זאת. אחרים מפסיקים להשתמש במריחואנה לגמרי. אולם חלק כן עוברים לסמים קשים יותר. במחקר אחד נתגלה שלנערים (בני 12 - 17) שמשתמשים במריחואנה יש סיכוי גדול פי 85 להשתמש בקוקאין מאשר לנערים שלא עישנו אותה, וש-60% מהנערים שמעשנים חשיש לפני גיל 15 עוברים להשתמש בקוקאין.
*נלקח מתוך האתר של הרשות למלחמה בסמים
המתנדבים של "עולם ללא סמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.
notodrugs.yestodrugs@gmail.com
כתובת למשלוח דואר : אילת מליס כהן, מסדה 36 חיפה 33075
© כל הזכויות שמורות ל"עולם ללא סמים"- Foundation for a Drug-Free World