אמאל'ה הקולפן השתגע
בישול – זה לא הצד החזק שלי, למרות שבעצם אני הרי יודעת לבשל, עושה, או יותר נכון עשיתי זאת היטב. איך אומרים "אם כבר אז כבר"....נהגתי לעשות את ה"פעילות המוזרה המשונה הזו" ויצא דווקא אחלה: לחם, פשטידות, קציצות, עוגות ועוד.
מהר מאד קלטתי שהקטע הזה לא הכי נראה לי - משקיעים המון ובסוף אוכלים את זה כולם ב 5 דקות, את העבודה של כמה שעות....לעזזל.
ועוד בסוף אחרי שאתה מתאמץ על משהו מיוחד ושואל : נו, איך? "בסדר".....כן? רק בסדר? אז למה חיסלתם את זה ב 2 שניות? יאללה, הפסקתי.
למרות זאת, מזה זמן מה אני לא מבינה משהו, מגוחך ככל שאולי זה יראה.
אולי חלק מכם נתקלו בתופעה, לא יודעת - תאירו את עיני בבקשה בפתרון הקטע הזה, כי זה די מעצבן.
יש לי בעיה עם הקולפן שלי, או יותר נכון עם קילוף תפוחי אדמה. הבעיה רק אתם, תפוחי האדמה. אינני נתקלת בה בקילוף גזר למשל או משהו אחר, רק קילוף תפוחי אדמה (לפירה).
שמתי לב שהקולפן החביב שלי הוא כנראה ישות בפני עצמה, עם רצונות, העדפות, וקריזות משלו. יש תפוחי אדמה שהוא מקלף ביעילות ובקלילות כאילו אומר לי: "מה את רוצה ממני?", ויש כאלה שהוא ממש "מתחרע" עליהם.
הם לא מתקלפים, כאילו הוא לא פועל או משהו, ואני נאלצת לפעמים אחרי כל פעם לשטוף אותו במים להוציא את שביבי הקליפות שנתקעו לו שם וכאלה, וגם אז – אין, אם זה לא הולך לא הולך. גורנישט, אין מצב לא מתקלפים טוב.
מה הקטע? יש תפוחי אדמה שהוא אינו חש אליהם סימפטיה או מה? לא מבינה את זה.
הקולפן אמנם אינו חדש, אך אם הייתה הרי בעיה אז הוא לא היה מקלף אף תפוח אדמה נכון - לא חלק כן חלק לא.
אז התחלתי לחשוב שזה קשור בסוג של תפוחי האדמה, ואם כך זה באמת משונה, לא?!
כי הרי אני מקלפת באותה צורה אותו דבר את כולם, אז לא יכול להיות שהבעיה בקילוף עצמו....
קניתי פעם או פעמיים בעבר קולפן חדש, אחר, אך בכולם אחרי זמן מועט מאד, קורה לי אותו הקטע.
בכלל פירה זה אחד הדברים שהכי קל לעשות, שמים על האש והולכים לעשות כל מיני דברים, עד שמריחים עשן, רואים שהכול שרוף, ושומעים סירנות של מכבי אש.... יוצא אחלה
מה שאני לא מעיזה לתת לכלבים אני אוכלת בעצמי. אוהבת לתת להם משהו לנשנש חוץ מהאוכל היבש. לכן קצת פירה, משהו אחר, נוסף, אני מפזרת למעלה "לעשות להם תיאבון", למרות שלא חסר להם תיאבון בכלל.
לפחות זה אני יודעת בדיוק מה מכיל, והוטרינרית אמרה שזה בהחלט בריא ומותר.
כמובן שהפירה צריך להיות מבושל היטב היטב, כי תפוחי אדמה בצורה טבעית אסור לכלבים (כמו שוקולד, ידעתם?).
הכל אני אוהבת שרוף קצת דרך אגב, לא רק פירה, כל המאכלים, קטע קטע הא?
אני ואחותי תמיד היינו רבות בינינו על התחתית החרוכה קצת של תבשילים שונים. עד היום אם אנו רוצים לעשות קצת נחת לאמא היקרה שלנו שעדיין מבשלת לנו לפעמים אנו "רבות" על השרוף.
אז מה איך וכמה שזה לא יישמע, בכל זאת הקטע, הזה עם הקולפן ותפוחי האדמה נמשך די הרבה זמן ודי מעצבן.
למישהו יש רעיון?
כי אני עושה הרבה פירה, ובעיית הקולפן מטרידה אותי, וכנראה מרוב שזה מעצבן אני אח"כ עוזבת את הסיר עם תפוחי האדמה לנפשם קצת יותר מדי זמן....
אם אני לא עולה על הנקודה אין טעם לקנות עוד ועוד קולפנים חדשים, שום דבר לא יצא מזה, כמה כבר אפשר לקנות - - ?
פורסם בבלוג שלי כאן
http://cafe.themarker.com/post/2040558/
התחברות אל בע"ח במקום לשלוט בהם מרוממת אותנו לכוכבים (ברברה קלו הנד) http://cafe.themarker.com/user/114149/ bonbonyetta@walla.co.il