רבות נאמר בתחום האנטי אייג'ינג.
חשוב לזכור כי אנטי אייג'ינג (Anti agining ) מתחיל מבפנים. אנו יודעים עד כמה חשוב לאכול בריא ומגוון.
לפניכם מספר טיפים חשובים בתזונת אנטי אייג'ינג: שמונה מזונות שיעזרו לכם להישאר צעירים ובריאים.
רימונים- מחזיקים ב"ציון נוגדי החמצון" הגבוה ביותר מכל הפירות והירקות (כמו התה הירוק והיין האדום). זהו מדד שנקבע כדי לתאר את יכולת המזון לנטרל בפועל את נזקי החמצון (הרדיקאלים החופשיים). רימונים מכילים את הכמות הגבוהה ביותר של נוגדי חמצון שיעילים במניעת נזק חמצוני לתאי המוח, ובמניעת שקיעת הכולסטרול בדופנות כלי הדם והיצרות העורק. אחד הפירות היחידים אשר מומלץ לשתות את המיץ שלו יותר מאשר לאכול את הפרי, כיון שבתהליך הסחיטה משתחררים חומרים חשובים מין הקליפה. מתואר גם על ידי הרמב"ם כמסייע בהחלמת פצעים ותורם לבריאות.
יוגורט- מקור לסידן החשוב לשמירה על העצמות, ושופע חיידקים פרוביוטיים המתגברים את אוכלוסיית החיידקים הידידותיים במעיין, שמידלדלת עם הגיל. מחקרים רבים מצאו כי יוגורט ביו עשוי לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול בדם, בהפחתת לחץ דם גבוה ובהגנה מפני סוגים שונים של סרטן.
שומשום שחור- אחד התבלינים הקדומים ביותר המוכרים לאדם. השומשום השחור הינו מקור מצוין לאשלגן, חלבונים, חומצה אמינית מתיונין (מסייע בפירוק שומנים וטיהור רעלים), ברזל ומגנזיום. המסורת אומרת שאכילתו באופן קבוע עוזרת לשמור על שיער מלא ומעכבת את הלבנתו.
כורכום- תבלין שממלא תפקיד במניעת תהליכים סרטניים. יתכן שהוא גם מסייע במניעת אלצהיימר ובשמירה על תפקוד המוח.
עגבנייה- עשירה בוויטמין C, שהוא נוגד חמצון ומקור מעולה לפיטוכימיקל בשם ליקופן. פיטוכימיקלים הם שם כולל לקבוצה של חומרים מן הצומח המשמשים נוגדי חמצון ומונעי מחלות שונות. הליקופן נמצא במחקרים רבים כמגן מפני סרטן הערמוניות, מחלות לב וכלי דם, ניוון רשתית הקשור לגיל, גלאוקומה וסרטן קיבה.
בצל סגול- מכיל האנתוציאנינים שהם נוגדי חמצון חזקים, התורמים להאטת תהליכי הזדקנות, ובמיוחד הזדקנות המוח, מפחיתים היווצרות קרישי דם ומסייעים ללב.
עדשים- אחד המקורות העשירים ביותר לחומצה פולית, החשובה למניעת עלייה של חומר בשם הומוציסטאין, שעלול להגביר את קרישת הדם והעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם. עדשים בפרט וקטניות בכלל מהווים מקור לוויטמינים מקבוצת B, שחשובים, בין היתר, לתפקוד המוח ומצב הרוח.
כרוב אדום- הידוע בכינויי "כרוב סגול". צבעו נובע מנוגדי החמצון החשובים להגנה על הלב ועל המוח, מסייעים במניעת סרטן ותהליכי זקנה. הכרוב הסגול מכיל כמויות משמעותיות של ויטמין C - נוגד חמצון יעיל. מסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, סרטן, וכנראה גם קטארט וסיבוכי הסוכרת, ויטמין K החיוני לקרישת הדם ותורם לחוזק העצם, ויטמינים מקבוצת B, החיוניים להפקת האנרגיה בגוף, בטא-קרוטן המסייע בהפחתת הסיכון לסרטן וגם משמש כחומר מוצא לוויטמין A, החיוני לראייה, לשמירה על תפקוד מערכת החיסון, לגדילה תקינה, לשמירה על בריאות העור ולהפחתת הסיכון לסרטן, סידן- מינרל חיוני לחוזק העצם, למניעת אוסטיאופורוזיס ולהפחתת רמות לחץ הדם, וסיבים תזונתיים, התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולהאטת הספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול
רוצים לשמוע עוד על אנטי אייג'ינג
http://vitalityforu.yolasite.com
נכתב על ידי אפרת דורון, מטפלת ברפואה סינית ומתמחה בנושא האנטי אייג'ינג. לפרטים נוספים http://vitalityforu.yolasite.com