כידוע, אם נותנים לקונפליקטים והויכוחים בין בני הזוג להישאר בלתי פתורים, הם לא רק שלא נעלמים, הם גם מתעצמים עם הזמן ונכנסים לכל תחום בחיים וגורמים נזקים רבים. כך, למשל, אפשר להכניס את המלחמה לחדר המיטות ולקלקל את יחסי המין וכנ"ל גם לגבי התחום הפיננסי הכלכלי של המשפחה.
מיותר וחבל, לא? אז כדי למנוע את זה, הנה הן:
14 דרכים של זוגיות טובה לקידום הכלכלי של המשפחה:
1. שתפו אחד את השני באופן גלוי, ספרו לו ותיידעו אותו מתחילת הקשר הזוגי ולאורך כל הדרך בכל האינפורמציה, בנכסים ובכספים שיש לכם, בהוצאות/בהכנסות, בחובות, בירושות וכד'. אל תשמרו סודות ביניכם. לסודות יש כוח ואנרגיה משלהם גם כשהם סמויים וסופם להתגלות. אל תשאירו דברים עמומים וסמויים מהעין.
דאגו שתהיה שקיפות מלאה ביניכם. אם יש צורך עשו הסכם ממון. כך יהיה ביטחון ואמון הדדי מלא ביניכם ותוכלו לסמוך אחד על השני.
2. דאגו לתקשורת רציפה, פתוחה, גלויה וישירה ביניכם, בה אתם יכולים לומר כל אשר על ליבכם, להתייעץ זה עם זה בכל הלבטים והדילמות שלכם והכל תוך הבנה, קבלה ואמפטיה.
3. בניית חזון משותף - שתפו אחד את השני כבר בהתחלה בכל החלומות והמשאלות שלכם בחיים, רצונות, צרכים, ציפיות, מה אתם רוצים להשיג בחיים ולאן אתם רוצים להגיע. מה אתם רוצים שיהיה בחיים שלכם (לכל דבר יש השלכות כלכליות), עבודה, חופשות, לימודים, תחביבים, עיסוקים, משאלות וחלומות ועוד.
4. תכננו בכתב את התקציב הפיננסי המשפחתי בהתאם לצרכים האישיים, הזוגיים והמשפחתיים (שנתי, חודשי, יומי)
5. החליטו ביחד על סדרי העדיפויות
6. תגיעו להסכמה על חלוקת התפקידים ביניכם (מי עושה מה ואיך) בביצוע השוטף המעשי של הניהול הכספי לפי הרצונות והצרכים של שניכם.
7. תדאגו שתהיה ביניכם שותפות מלאה, היו מעורבים בניהול הפיננסי השוטף על כל הכרוך בכך( גם אם אתם לא מבצעים אותו), משכנתא, ריבית, תשלומים שוטפים, הוצאות חינוכיות, בריאותיות ועוד. שתפו פעולה זה עם זה.
8. דאגו שתהיה שיוויוניות ללא היררכיה ביחסים שלכם, ללא שימוש בכוחנות ושליטה.
9. העריכו וקבלו את התרומה של כל אחד מכם למשק הכלכלי והמשפחתי, גם אם אין לזה תגמול כספי. לכל המעשים והפעולות הנעשים למען המשפחה כולה יש ערך כספי. כל אחד תורם את הכישורים והיכולות שלו לטובת המשפחה והמשק הכלכלי המשותף.
10. הגיעו להסכמה על אופן קבלת ההחלטות המשותפות בנוגע לקניות, הוצאות כספיות, רכישות, לימודים, חופשות, מקומות עבודה וכד'.
11. כבדו אחד את השני, והעריכו זה את מאמצי זה למען הקידום המשפחתי
12. קבלו את ההבדלים והשונות שיש ביניכם. אין צורך וגם אין אפשרות להיות זהים.
13. אל תכניסו שיפוטיות, וותרו על ההאשמות והביקורת.
14. גלו גמישות חשיבתית בהתאם לשינויים במציאות כולל התמודדות במצבי משבר, כמו פיטורין ואבטלה, ירידה בהכנסות, מחלה, נכות, הסבה מקצועית וכד'.
ועכשיו כל שנותר לכם הוא רק לעשות כדי להצליח גם בזוגיות וגם בניהול הפיננסי של המשפחה שלכם!
לקבלת טיפים נוספים איך להתאהב מחדש בבן זוגכם, לחצו על הקישור.
בהצלחה!
אריאלה מלצר הינה מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, מנהלת מכון רעות ברחובות אשר מעניק ייעוץ וטיפול זוגי, טיפול משפחתי ואישי. כמו כן, שרותי גישור בסכסוכים במשפחה ובגירושין, הדרכה לאנשי מקצוע, הרצאות וסדנאות בזוגיות לזוגות ולפנויים פנויות, שליטה בכעסים ועוד. אריאלה מלצר, עובדת סוציאלית קלינית,M.S.W , מומחית בטפול זוגי עפ"י גישת האימאגו, פסיכותרפיסטית, מגשרת, 28 שנות ניסיון כמטפלת בתחנה לייעוץ נישואין וחיי משפחה, כמנהלת מרכז למניעה וטיפול באלימות במשפחה ובקליניקה פרטית. טל'. 08-9470691 http://www.reut4u.co.il
>