שימוש בסמים בקרב ספורטאים בעולם
בספורט התחרותי כיום ידוע שהישגים ושיאים רבים של ספורטאים לא היו אפשריים בלי שימוש בתכשירים אסורים המגבירים את היכולת האנושית. הסיבה האתית למלחמה באותם תכשירים היא הדאגה לבריאות הספורטאים.
ארה"ב: ויד אקסום, שהיה אחראי לבדיקות הסמים בוועד האולימפי של ארה"ב, מסר כי בשנים 1988-2000 נמצא שיותר ממאה אתלטים שנבדקו על-ידי הוועד האולימפי האמריקאי נטלו סמי מרץ וסטרואידים, אך לא ננקטו נגדם סנקציות מאחר שהם נלקחו שלא בכוונה.
מזרח גרמניה: בעבר היתה מזרח גרמניה חשודה מרכזית בסימום שיטתי של ספורטאיה. מאז איחוד גרמניה התגלו מסמכים רבים ששפכו אור על התופעה. לפי הערכות של גורמי הסיוע הרשמיים בגרמניה, עולה כי למעלה מ-10,000 ספורטאים השתמשו מרצונם או שלא מרצונם בתכשירים אנאבוליים, הנחשבים מזיקים במיוחד.
ההשפעות הרפואיות של אותם תכשירים נחשפות כיום: צמיחת שיער גברי אצל נשים, מחלות כבד ומחלות לב, עקרות, סרטן שד ועוד.
סין: רבים מהמאמנים המזרח גרמנים עברו לאמן בסין, ומשם מגיעות שוב ושוב שמועות על שימוש מופרז בתכשירים אסורים.
אירופה: השימוש בסמי ספורט בכדורגל הולך וגובר. בקבוצות הכדורגל "ארסנל" ו"יובנטוס" משתמשים כבר שנים בבונה השרירים המותר אך השנוי במחלוקת "קריאטין". לדברי טוני שומאכר, שוערה לשעבר של נבחרת מערב גרמניה, השימוש בחומרים אנאבוליים ובסמי מרץ בכדורגל נפוץ מאוד. באיטליה היו מקרי מוות רבים של כדורגלנים בעודם צעירים משבץ ומהתקפי לב. כמו כן עולה כי הסיכוי של כדורגלנים ללקות בסרטן הכבד גבוה פי שניים מבאוכלוסייה הכללית.
*
השפעות לטווח ארוך:
שימוש ארוך טווח יכול לגרום לסימפטומים פסיכוטיים. הוא יכול גם לפגוע בריאות ובלב, להחריף את הסימפטומים של דלקת הסימפונות ולגרום לשיעול ולנשימה חורקנית. השימוש עלול להפחית את יכולת הגוף להילחם בזיהומים ומחלות ריאה.
*נלקח ממרכז מחקר ומידע של הכנסת
המתנדבים של "עולם ללא סמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.
notodrugs.yestolife@gmail.com
כתובת למשלוח דואר : אילת מליס כהן, מסדה 36 חיפה 33075
כל הזכויות שמורות ל"עולם ללא סמים"- © Foundation for a Drug-Free World