האדם בבסיסו, הוא חלק מן הטבע, וההתרחקות ממנו גרמה לו להתרחק גם מעצמו- ככל שהשתכלל ולמד להפוך את העולם לנוח יותר מבחינה חומרית, כך הפך לדל ועני יותר מבחינה רוחנית- ועל כן הוא אינו יכול למצות את מלוא הפוטנציאל שלו. ג'ימס קמרון עשה על זה סרט, אבל בשביל להזדהות עם הטענה לא צריך להצטייד במשקפי תלת מימד ולצפות בנפילים בצבע תכלת עמוק בעודם עורכים טירונות אנתרופוסופית מזורזת לחייל מרינס. הצורך בשיבה לטבע ובהסתכלות פנימה קיים בכל אחד מאיתנו. בשל כך, ובשל הביקורת ההולכת וגוברת על מערכת החינוך הישראלית, מסגרות חינוך הפועלות בשיטת אנתרופוסופיה צצות בישראל כפטריות לאחר גשם של קטעי וידיאו ביו טוב המראים נערים רכים מתמחים בבריונות או מסיימים בגרות של חמש יחידות בגרימת דחפים אובדניים למורים שלהם.
אנתרופוסופיה בבסיסה מאמינה כי יש להניח לילדים להבין דברים בקצב שלהם. במילים אחרות, הלוגיקה הבסיסית של אנתרופוסופיה קוטבית ללוגיקה העומדת בבסיסה של מערכת החינוך הנורמטיבית, המאמינה כי יש לגרום לילדים ללמוד את החומר כמה שיותר מהר. הטענה האנתרופוסופית היא כי מי שלומד מהר גם שוכח מהר ורק הפנמה, תהליך הבשלה טבעי שלא ניתן להאיץ בו, תגרום לילדם לזכור את החומר ולהבין אותו באמת.
אנתרופוסופיה מייחסת חשיבות רבה לאומנות ולפעילות גופנית בהן היא רואה את ההתחברות של הילד בחזרה אל עצמו. אנתרופוסופיה שואפת להפוך את הילדים לפעילים, כאלה שיעדיפו לצאת לשדה ולהביט בפריחה ולראות זניים לא מוכרים של פרפרים מאשר לפטם עצמם במנה האחרונה של ריאליטי שנרקחה עבורם במזללת הג'אנק פוד לנשמה של ערוץ שתיים. פעילות גופנית אכן ידועה גם ככזו המשפרת תהליכי למידה וריכוז.
אייקידו, אומנות לחימה יפנית, היא מסגרת פעילות העומדת בקנה אחת עם עקרונות רבים של אנתרופוסופיה. אייקידו היא אומנות לחימה שערכים פציפיסטיים עומדים בבסיסה. אייקידו מלמדת את החניך להגן על עצמו באופן בו הוא אינו גורם כל נזק ליריב. מעבר לשיטת לחימה, אייקידו היא גם פילוסופיית חיים שלמה המלמדת את האדם לחפש את הטוב בכול ולהיות שוחר שלום. מערכות חינוך המושפעות משיטת אנתרופוסופיה משלבות לעיתים אייקידו בתכנית הלימודים שלהם על מנת ללמד את הילדים הגנה עצמית וכן הסתכלות מעט שונה על החיים בחברה האלימה שלנו. אנתרופוסופיה מלמדת ילדים להתייחס לכל אדם כאל מערכת שלמה, כמיקרוקוסמוס בזעיר אנפין, וגם אייקידו מלמדת את הילדים כי פגיעה בבן אנוש היא חטא בל יעבור. אייקידו גם משפרת את כושרם הגופני של הילדים, דבר שעל פי תיאוריות אנתרופוסופיה הופך אותם לאנשים שלמים יותר. אנתרופוסופיה, איייקידו, וכן תורות אחרות, הופכות לפופולאריות יותר ויותר ומלמדות על הצורך של החברה לשוב לדבר מה ראשוני וטבעי.