חברת Dell החלה לפתח מחשבים אישיים המסוגלים להריץ גרסאות מרובות של מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, חלונות, במקביל ללינוקס, בו-זמנית. משתמשי המחשבים האישיים יוכלו להריץ סימולטנית כמה מחשבים וירטואליים על אותו מחשב פיזי, בעזרת טכנולוגיית הוירטואליזציה הצוברת פופולריות, ומאפשרת גמישות ואבטחה מוגברת.
הרבה מכונות וירטואליות
מכונה וירטואלית אחת תוכל להריץ, למשל, חלונות ויסטה, אשר תתמודד עם המשימות המחשוב היומיומיות, בעוד מכונה וירטואלית שנייה תוכל לשמש לגלישה באינטרנט, מה שיגביל סיכויים לאיומי אבטחה. מכונה וירטואלית שלישית תוכל להריץ גרסא של לינוקס, ורביעית תוכל להריץ חלונות XP.
כבר בשנה הבאה
מחשבים אישיים אלה אמורים להגיע לשוק כבר בשנה הבאה. בחברת Dell מפתחים את המחשבים בעזרתם של מספר שותפים, כולל יחידת ה-VMware ב-EMC. הטכנולוגיה כבר קיימת במחשבים אישיים, אך אינה מוצעת על ידי רוב יצרני המחשבים.
המחשבים האישיים ישווקו עם מספר מכונות וירטואליות עליהם, באופן דומה למחשבים האישיים שמציעה כיום החברה הבאים עם מערכת הפעלה עליהם ותוכנות שונות אחרות, או שב-Dell יבחרו לשווק מחשבים שהנם Virtualization-enabled. כך או כך, בכל גישה שתיבחר, יוכל המשתמש להריץ מספר מערכות הפעלה שונות על אותו מחשב.
למה הידיעה חשובה?
ארגונים רבים מתלבטים האם לאמץ מערכת הפעלה חלונות, לבחור בלינוקס, או שמא לאמץ את שתי האפשרויות גם יחד, כך שיוכלו לבדוק מה מתאים יותר עבורם. לא מדובר בתהליך פשוט, אם כי לעבודה עם לינוקס וחלונות יחד יתרונות רבים.
בין הבעיות הקיימות בשילוב בין שתי המערכות: זלילת משאבים, סרבול בעבודה ועומס תעבורה על הרשת. בצד החיובי, בלינוקס יש מערכת שיתוף קבצים, המקלה על התאימות לחלונות.
שילוב של שתי מערכות ההפעלה יחד במחשב אחד, באופן וירטואלי, עשוי לפתור את רוב האתגרים העומדים בדרך, ולאפשר לארגונים לעבוד עם שתי מערכות ההפעלה בו-זמנית.
רקע על חלונות עם לינוקס
עוד הרחבות על נושא חלונות עם לינוקס, שכוללות בין היתר התייחסות לחידושים והמגמות העיקריות בתחום זה, יישומים ופתרונות, היבטים כלכלים ושמות ספקים בולטים, דגשים חשובים והאתגרים בתחום, ניתן למצוא בתקציר: חלונות עם לינוקס?
פרשנויות וניתוחים נוספים לחדשות בתחום המחשוב ניתן למצוא בארכיון מדור "משמעויות לחדשות" באתר pCon בכתובת הזו:
http://www.pcon.co.il/v5/NewsMeanItemArc.asp
למאמרים מקצועיים ואובייקטיביים נוספים של קובי שפיבק, בתחומי מידע מחשבים ואינטרנט, באתר "מאמרים" ראה - http://www.articles.co.il/author/1944