מדוע תמא 38 כדאי
זוהי תכנית שכל תפקידה לחזק בניינים שאינם מקיימים את דרישות התקינה לעמידות בפני רעשי אדמה. התוכנית תמא 38 חוברה גם למטרת אישור תוספות בנייה. התכנית תמא 38 נמצאת בתוקף במדינה מחודש אפריל 2005. המועצה הארצת לתכנון והבנייה היא זו שהמציאה את תמא 38. קטע מתכנית תמא 38 מדבר על הורדה בחבות מסים שונים כך שיש הורדה מובהקת וברורה שיעודה להקל באופן משמעותי על קבלנים ותושבים. תחום של חיזוק מבנים מטבע הדברים הינו בעל חשיבות משמעותית מכיוון שכך תכנית המתאר תמא 38 במפורש קובעת מתן הנחיות ברורות כדי להסדיר את חיזוקם של בניינים כשהתפקיד שלה הוא שהנכס יהיה מוכן לרעידות אדמה משמעותיות וכדי להסדיר זאת התוכנית תמא 38 בבסיסה כוללת גם תמריצים שונים ומגוונים כדי לתמרץ דיירים לחזק נכס באופן עצמאי. ביצוע התכנית תמא 38 במלואה כאשר יש בניינים משותפים, האחריות לכך הינה על האזרחים. כמעט בכל המקרים האזרחים שוכרים קבלן בעל ניסיון שיעשה בשבילם את התיקון. כמעט בכל המקרים הקבלן ידאג לכול האישורים והניירת הכרוכים בחיזוקו של הנכס הנדון.
תמ"א 38 בשיתוף עם התקן
על פי הרבה הערכות, מרבית מבתים שנבנו בישראל לפני שנות ה-80 המוקדמות לחלוטין לא תואמים לתקן לחוזק מבנים. בימינו אלה במדינה יש לא מעט דירות שתוכננו טרם כניסתו לתוקף של התקן לחוזק מבנים. התקן לרעידות אדמה, תקן 413 לחוזק מבנים נכנס לתוקף ב1975, לכן בימינו כל דירה חדשה שנבנית, נבנית מותאמת לתקן לחוזק מבנים. תכנית זו - תמא 38 למזלנו מאפשרת בימינו להוציא היתרים בלי כמעט תכניות מפורטות לפרטים ומעודדת את התושבים לחזק את הבניין ללא עזרה ממשלתית.
תמ"א 38 כהכנה לרעידות אדמה
זה מכבר ידוע לכל שארצנו שוכנת צמוד מבחינה גיאוגרפית, לשבר סורי-אפריקאי וסביר שהינה בסיכון רב לעבור רעידות אדמה. ברור כי בימינו עדיין ישנם בתים אשר נמצאים בסכנת קריסה. על פי נתונים סטטיסטיים של משרד הפנים, הכמות היא ארבעים אחוז מהבתים במדינה.
ישראמיש היא חברה ליישום תמא 38 - http://www.t-38.co.il