עד לפני מספר שנים ניתן היה למצוא בשווקים שני זני רימון בלבד : 1. "ראש הפרד" מצוי בשטחיה הפתוחים של הארץ ,בגינות ובחלק מן החלקות החקלאיות , רימון זה מבשיל בתחילת חודש ספטמבר/אוקטובר ותמיד מוכן לאכילה בראש השנה ובייחוד לסוכות לשם קידוש בסוכה שהרי התורה מצווה עלינו לקדש על רימון שכן הוא הינו משבעת המינים.
ראש הפרד מאופיין כ: מתוק ,בעל גרגר ורוד אדום , ציפה ורודה ,2."וונדרפול" זן זה מצוי בחלקות חקלאיות ,הוא מבשיל לקראת סוף השנה , בתקופת חנוכה , הוונדרפול מאופיין כפרי גדול , בטעם חמוץ אך כשהוא בשל הוא מתוק ובעל ציפה אדומה.
כיום יש כמה עשרות זנים של רימונים , חלקם עדיין בפיתוח ואת חלקם ניתן למצוא בשווקים , זנים אלו בשונה ממה שהיה קיים עד כה שונים במראה ובטעם שלהם ,שכן מראה יכול לפעמיים להטעות...כיום צבע הקליפה איננו מראה דווקא על טעם הפרי שבפנים כך יכול להיות רימון בעל ציפה אדומה מבחוץ וגרגירים ורודים חמוצים מבפנים , יש אפילו רימון בצבע סגול חציל שאיננו משווק בארץ.
איך יודעים איזה רימון לקחת הביתה ?
מומלץ להסתכל על כתר הרימון אם הכתר פתוח סימן שהרימון בשל , צבע הכתר והעוקץ חשובים גם הם, ככל שהם פחות יבשים סימן שהרימון נקטף בסמוך לרכישה ,יש להסתכל בתוך הכתר ולראות שאין סימני עובש , הסתכלו על הקליפה האם היא ללא סדקים , גבשושיות ,כתמים ,מכות ,צריבות , פגמנטציה שונה כל אלו מעידים על רימון ישן וכזה שסבל או סובל ממחלה או כווית חום/שמש , אם אתם קונים אצל הירקן וזה מקום הקבע שלכם ברכישת ירקות אל תהססו לשאול ולהגיד שאתם רוצים רימון מתוק או חמוץ לפי טעמכם ,אם אתם קונים ברשת שיווק מומלץ לקחת רימון בודד ולטעום (כמובן שלשלם עבורו) ואם מצא חן בעינכם לרכוש עוד...
הכותב הינו מוסמך במנהל עסקים וסמנכ"ל האיכרים-חב' לגידול ושיווק רימונים ומוצרים מרימונים
צחי ליבוביץ האיכרים href="mailto:haikarimz@gmail.comhaikarimz@gmail.com">">haikarimz@gmail.com www.haikarim.co.il