חג פורים הוא חג שמח, צבעוני וססגוני, מלא תחפושות, מסכות ואיפור.הוא אמנם נחשב לחג גדול לילדים, אבל גם המבוגרים שביננו נהנים מהאפשרות להתחבר לילד הפנימי ולחגוג קצת אחרת. בחג הזה כל אחד יכול ללבוש כל תלבושת או מסכה, ולהיות מי שהוא רוצה (שכן, הבגד עושה את האדם), כמו גם לוותר על חלק מתכונות האופי המאפיינות, לפחות לזמן קצר.
ילדים קטנים משתמשים הרי בדמיון ללא הרף, ובקלות יכולים להפוך להיות הנמר הטורף, הנסיכה הקסומה שצריכה שיצילו אותה- גם מבלי ללבוש מסכה של ממש. ה"מסכה" שהם לובשים עוזרת להם להתמודד עם מצבים שהם לא מכירים, או שקשים להם להתמודדות, ובאמצעות המשחק, קל להם יותר לבחון אותם (וגם את הסביבה, ולעיתים את הגבולות שהיא מציבה להם), בזוית קצת אחרת, בתור מישהו אחר, ולהגיב אליהם.
כלל שאנחנו גדלים, אנחנו אוספים יותר ויותר מסכות. חלקן משרתות אותנו באופן קבוע, חלק במצבים מסויימים. אנחנו לובשים מסכה מול חברים בעבודה, אחרת מול הלקוחות או מול הבוס, ומחליפים אותן בלי הרף מול אנשים ברחוב, ההורים, הילדים, בני הזוג, כשאנחנו עונים לטלפון, או מתקשרים לשירות הלקוחות, כשאנחנו באירוע רב משתתפים, או עם החבר הכי טוב. הרי כששואלים אותנו לשלומינו, אנחנו בד"כ לא מפרטים מיד את כל הפרטים, אלא פשוט עונים משהו בסגנון "טוב, תודה", ומחזירים את אותה השאלה לשואל.
מסכות זה חשוב
מסכות בעצם עוזרות לנו "למדר" ולסנן את מה שצריך מהסביבה שלנו, ועוזרות לנו להתמודד עם המצבים השונים שאנחנו נקלעים אליהם. לקוח שמגיע לעסק כלשהו, לא יצפה לשמוע מהפקידה, בתגובה לשאלה מנומסת, על הדאגות של אם שבנה לא ענה לטלפון, או על הטרדות הכלכליות שמעסיקות אותה בימים אלו.
הן גם עוזרות לנו להיות מרוכזים בתפקיד שאנחנו ממלאים עכשיו. הורה שמציב גבולות, איש חינוך מול כיתה, או אפילו הנסיון להרשים בדייט הראשון.
מסכה היא גם סוג של מגן- עכשיו רואים מישהו אחר, אז אני יכול להגיד את מה שיש לי להגיד. אני יכול להעביר ביקורת קשה באמצעות הומור, או ליצור דרמה גדולה כדי להעביר מסר, ו"להתחמק" מביקורת, כי מי שמולי יתמודד עם הכעס, או הדמעות שלי. זה לא מפחית ממידת האמת שיש בהן, אבל ברמה מסויימת, ואולי לא מודעת, קיימת הבחירה להתנהל באופן מסויים.
מסכות מול עצמנו
אנשים רבים לא מכירים את עצמם לעומק, וגם נסיונות "להוציא" מהם מידע לגבי הרגשות שלהם, או המחשבות שלהם בנושא מסויים יעלו בתוהו. לעיתים מדובר פשוט בשמירה קנאית על הפרטיות או על המחשבות, אך לעיתים מדובר במסכה שהאדם שם על עצמו, והוא לא תמיד מצליח לראות דרכה.
בטיפול בפרחי באך יש לכל תמצית את ה"טיפוס" שעומד מאחוריה, ולו היא תתאים ביותר. לכל אחד ואחת יש יותר מתמצית אחת שמתאימה, והן נבחרות לאחר שיחה עם המטפל, שיוצר את התמצית שהכי תתאים לאותו האדם, ותוביל אותו לאיזון שמתאים לו, ומכאן שהתוצאת הטיפול תהיה אחרת בין אדם לאדם, ותשמר את הייחוד שלו.
טיפוס ה"מסכה" הוא אדם שמח, עם חוש הומור שכיף להיות בחברתו, ויכול להחשב ל"חיית מסיבות". אולם הוא אינו משתף בצרותיו או דאגותיו, או בכלל ברגשותיו, ומפחד שלא יקבלו אותו כפי שהוא, ולכן יש נטייה לנסות לרצות את הסביבה ולהיות כובש מצחיק ומקסים. כשהטיפוס זה ישאל לשלומו, התשובה לא תהיה "בסדר", אלא מצויין!
גם חבריו הקרובים לא ידעו מה עובר עליו, ואל המסיבות, האלכוהול, ואף הסמים הוא נמלט מתוך השקט שמציף את הפחדים והחששות שלו.
תמצית האגרימוני יוצרת הרמוניה, ופרספקטיבה שבה אפשר להסתכל על המציאות כפי שהיא, ולהתמודד עם הקשיים. היא עוזרת להסיר את המסכה, לשתף את הסביבה, ליצור הרמוניה, אופטימיות וחוש הומור בריא.
שיהיה לכולנו חג פורים שמח, ושנזכור להסיר את המסכות שכבר לא משרתות אותנו!
שלומי גולן, נטורופת., מאסטר רייקי. תזונה, תוספי מזון, צמחי מרפא, עיסוי משולב, רפלקסולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה,רייקי, דמיון מודרך ועבודת גוף- נפש. קורסי רייקי 1 ו-2.
לעמוד של דרך - טיפול הוליסטיבפייסבוק