דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


788לכבוד פורים משהו על תרבות היין 

מאת    [ 18/03/2011 ]

מילים במאמר: 685   [ נצפה 2819 פעמים ]

788משהו על תרבות היין   סקוטיש הנה החברה המובילה בארץ בענף משקאות החריפים והיין.יש לה מעל ל10.000 לקוחות ומרכז מכירות בתל אביב.הם מיבאים ומשווקים כ620 מוצרים שוניים. החברה מחולקת לשלוש קבוצות שונות למוצרי אלכוהול,יין ואביזרים. הנה כמה דברים על היין כפי שהוסבר לנו על ידי החברה במפגש לכתבים.   היין הנו מוצר מקובל ונפוץ באורח החיים היום בארץ. בתקופה האחרונה,אולי עקב שינוי הרכב האוכלוסיה,ההתענינות ביין גברה והאנשים התחילו להתענין בסוגי יין,באיזה כוס שותים איזה סוג של משקה וכו'.   ב15 השנים האחרוניות צריכת היין בישראל הוכפלה ויותר.יש כיום בארץ קרוב ל300 יקבים בעוד שלפני כ30 שנה היו לא יותר מ15 יקבים שעשו בעיקר יין מתוק לקידוש וכו'. ליין הישראלי שם טוב מאוד בעולם.   תופעה שלא היתה מקובלת בעבר היא שאנשים צעירים מקדישים חלק מהכנסתם ליין. אנשים שהיו רגילים לשתות וודקה בלבד עוברים ליין וכל אחד קונה סוג יין לפי יכולתו הכלכלית. חובבות יין זאת מחלה ואפשר להגדירה כמחלה קשה ללא מרפא. חובב היין מתענין בכל מה שקשור בו. הוא מתענין באיכות היין.בקבוק יין טוב יכול לעלות בין 500-1000 יורו.יין צריך לאכסן נכון.האכסון הנכון הוא מקום מוצל ובשכיבה.כמעט אצל כל חובב יש מקרר יין מיוחד.החובב אוסף בקבוקי יין ויש כאלו שאוספים 300-1000 בקבוקים. החובב אינו נעדר מהשקת יקב חדש ומגיע לכל השקה.הוא מתענין ביין באינטרנט,במגזינים,במדורים המיוחדים בעיתונים.   ליין ריחות וטעמים שונים. הוא מורכב ממגוון עשיר של אלמנטים וצריך לראות את המכללות כדי שתיוצר הרמוניה. מטרת היין היא ליצור הנאה מההרמוניה הנוצרת.   יקב "דלתון",שיין ממנו הוצג, נמצא בגליל העליון.הוא יקב משפחתי.אנו טעמנו יינות שונים כולם משובחים- אדום,לבן,יבש,חצי יבש,רוזה מבצירים שונים.   אנשים לא מקצועיים שפחות מבינים ביין נהנים משתיתו יותר כי הם לא צריכים לשים לב לדברים מסויימים שמענינים את המקצוענים אלא להנות בלבד בלי להתעסק במרכיביו וכו' דבר שיכול להפריע להתרכז בחוויה. שתיית יין היא חוויה אסתטית והיא תלויה קודם כל בטעם האישי של כל אחד.החוויה אינה כללית אלא ספציפית לכל אדם.יש אחד שאוהב יין אדום,השני כבד,עמוק,עשוי מענבים מסויימים ועוד.   משך שנים האדם עבר דיכוי חוש הריח שלו באמצעים כימיים וכתוצאה מכך אנו לא מזהים ריח מסויים כאופיני למשהו. חוש הריח שלנו קצת רדום ויש צורך לפתחו ע'י הפרדה בין ריחות.קשה לזהות ריח אם אנו לא רואים את החפץ או הפרי.יש אפשרות לפתוח את חוש הריח עיי אמון.הכל קשור בעצם בחוויות מהילדות. למשל אם נחשפנו אז לריחות טבע בבגרותנו נזהה בקלות ריחות אלו. בזיהוי ריחות חשוב יותר עולם האסוציאציות.   יש רייח בכל יין.לאדם רגיל קשה לזהות את הריח הספציפי של כל יין. יש ריחות הנובעים מהחבית,מהתבגרות היין,מהענבים.לכל יין הניחוח שלו. ביין לא מקובל להשתמש בריחות מלאכותיים מבחוץ.כל הריחות הם טבעיים הנובעים מתהליך היצור,ההתישנות-הגיל וכו'. הנה כמה דוגמאות של ריח אופיני וסיבתו: ריח אורן הוא של יין בוגר. וניל מגיע מהחבית,מהעץ. אשכולית-מהפרי-הענבים. חמאה-מתהליך היצור,מהתסיסה. בכל יין יש ריח הספציפו שלו.   דבר חשוב אחר ביין הוא באיזה כוס נשתה אותו.אם מוזגים אותו בכוסות שונים טעמו וריחו יהיו שונים. הדבר נובע מצורת הכוס,עומקה,גודלה. יש תעשיה שלמה של כוסות יין. היצרן החשוב בעולם לכוסות יין יושב במונטריאול .הוא פיתח גישה האומרת שתפקידה של הכוס ליצור חווית שתיה אופטימלית לכן הוא מייצר 62 סוגים שונים של כוסות לסוגי היין והמשקאות . תפקידה של הכוס להאדיר את התכונות הטובות של היין ולערפל את התכונות הרעות שלו. כל כוס כזו העשויה קריסטל משובח עם 5 אחוזי עופרת בלבד עולה כ330 שקל.     הלשון האנשוית מבחינה בין 4 טעמים בלבד. מר,מתוק,חמוץ ומלוח.כל שאר התכונות מזוהים על ידי האף ולא הלשון.חריף אינו טעם אלא כוויה. לכן אדם שאינו מסוגל להריח אומר שלאוכל אין טעם. 95 אחוז מטעמי האוכל נכנסים דרך האף ורק 5 אחוז דרך הפה. קצה הלשון מזהה את הטעם המתוק.אחורי הלשון את המר.קדמת הצדדים את החמוץ והצדדים הקרובים ללוע -מלוח. לאור כל זאת חשובה הצורה של הכוס כדי שהיין שאנו שותים יגיע למקומות הנכונים בלשון. חשוב שהכוס תיהיה במימדים וצורה הנכונים ליין שאנו שותים כדי להדגיש את הטעם הרצוי לאותו יין. למשל שמפניה שותים בכוס ארוכה וגבוהה כדי לזרוק אותה רחוק בפה.   פורים שמח.   נכתב על ידי elybikoret-אלי ליאון , 18/3/2011 07:03    אני מזמין אתכם להכנס לאתרי  בו ריכזתי ביקורות שכתבתי מ1.6.10 והתפרסמו באתרי אינטרנט שונים בכל שטחי האמנות,חיבורים שכתב פרופ' יוסי גמזו וחומר אחר.
ביקורות שהתפרסמו לפני 1.6.10 אפשר לראות רק באתר שבו פורסמו
כתובת האתר www.elybikoret.022.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב