חופשת לידה היא פרק הזמן בו האם שוהה בחופשה עם תינוקה, לאחר הלידה, כאשר בזמן זה אסור להעסיקה על פי חוק. בזמן חופשת לידה ישולמו לאשה דמי לידה מטעם הביטוח הלאומי, וזאת למשך 14 שבועות.
עד לא מזמן קבע החוק בישראל כי יולדת תזכה ל-12 שבועות של חופשת לידה בלבד. לפני מספר שנים שונה החוק ופרק הזמן בו זכאית האם לשהות בחופשת לידה בתשלום, הוארך ל- 14 שבועות. כאשר הכנסת אישרה גם חוק להארכת חופשת לידה ללא תשלום, אשר קובע כי עם תום 14 שבועות החופשה בתשלום תוכל האשה לצאת לתקופה של 12 שבועות נוספים של חופשה ללא תשלום. הארכת חופשת לידה זו תהיה תקפה לגביי נשים אשר עובדת במקום עבודתן במשך שנה לפחות.
נשים רבות מחליטות להאריך את חופשת הלידה שלהן במטרה לבלות עם הרך הנולד, ונשארות בבית אף יותר מ- 26 השבועות המותרים להן על פי החוק.
באם תרצה האשה להאריך את חופשתה ללא תשלום הרי שהיא תוכל לעשות זאת.
במקרה זה בסבירות גבוהה תהיה זכאית היולדת לקבלת החזרי מס.
יולדת אשר מעוניינת להאריך את חופשתה תידרש למלא טופס תביעה לתשלום בגין הארכת חופשת לידה ותעביר אותו בהקדם לסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריה. לטופס של הביטוח הלאומי יש לצרף אישורים מבית החולים בגין אשפוזה של האם, או אשפוזו של היילוד. על עובדת אשר מועסקת כשכירה יש להמציא אישור על הארכת חופשת לידה ממעסיקה ולצרפו למסמכים, ועל עובדת אשר הינה עצמאית להמציא הצהרה בכתב תחת חתימתה, אודות הארכת החופשה.
יולדת אשר מאריכה את חופשת הלידה שלה מעבר ל- 14 השבועות המשולמים על ידי חוק, אינה מקבלת משכורת על תקופה זו. בהנחה כי יולדת זו הרוויחה משכורת החייבת במס לפני לפני היציאה לחופשת הלידה ישנו סיכוי גבוה כי מגיע ליולדת החזר מס.
באם את עונה על הקריטריונים הללו, מומלץ לפנות לחברה מקצועית העוסקת בבדיקת החזרי מס, אשר תבחן את זכאותך להחזר מס בגין הארכת חופשת הלידה.
כותב המאמר בעל חברת רואי חשבון המתמחה בתחום החזרי מס, וישמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה.