בכל שנה אלפי חיילים משוחררים, סטודנטים, בני 18 לפני גיוס ואפילו אנשים מעל גיל 30 שבאים להעשיר את הידע שלהם עושים קורס ברמנים מקצועי על מנת לרכוש ידע מתאים על אלכוהול ולעבוד באחד המקצועות היותר מגניבים שקיימים בשוק המקומי.
לא מעט אנשים לא מבינים את חשיבותו של הקורס הנ"ל וחושבים שזה בזבוז כסף וזמן. אך לא כך הדבר. כיום, בשביל להיות ברמן לא מספיק ללמוד תוך כדי העבודה ויש הרבה דברים שצריך לדעת כברמן הרבה לפני שניגשים למזוג משקאות. הדבר הראשון שלומדים זה דברים כללים על אלכוהול: השלבים שעובר וויסקי בהכנתו, ההבדלים בין בירת אייל ללאגר, השוני בין מסקל לטקילה וזה רק על קצה המזלג. מעבר לעניין הרבה שבהיסטוריה של הכנת האלכוהול, ברמן טוב לא יכול לא לדעת מושגים בסיסים מעולם האלכוהול ולצאת "קטן" מול לקוחות.
הדבר השני בקורס והחשוב עוד יותר הוא למידת הכנת קוקטיילים. זה נכון שאפשר ללמוד תוך כדי עבודה, אבל יש אנשים שמבקשים קוקטיילים שלא נמצאים בתפריט של הבר וברמן חייב להכיר קוקטיילים מוכרים כמו "ראסטי נייל", "טקילה סנרייז", "סן פרנסיסקו", ועוד. בשורה התחתונה, ברמן צריך להיות מקצועי ומיומן וגם אם הוא לא זוכר את כל המרכיבים בע"פ, עליו לפחות לעשות את המינימום ולהכיר את חלקם הגדול.
עוד מקום שבו אנשים סבורים שלא צריך קורס בכלל כדי לעבוד בו הוא בבר לאירועים, במושג מוכר יותר: "בר אקטיבי". גם כאן מי שחושב כך טועה בגדול. כיום רמת שתיית האלכוהול בארץ מפותחת הרבה יותר מבעבר. אמנם זה נכון תרבות השתייה כאן רחוקה שנות אור מארצות אירופה, אך יש מגמת התפתחות בארץ שניכרת גם בברים האקטיביים. אין ספק שהרוב הגדול שותה את הדברים המוכרים (זה לא חדש, אפקט העדר ניכר בכל מקום), אך יש מספיק אורחים שיודעים מה הם רוצים לשתות ווודקה רד בול זה לא המשקה שלהם. כאן נכנס לתמונה הברמן המקצועי שעבר קורס ברמנים ויודע לתת לאורחים בדיוק מה שהם צריכים באותו רגע. אם זה קוקטייל עם מעט אלכוהול או אחד כזה ש"דופק את הראש".
דודו אלבז