בחרתי להציג נושא חשוב זה בשלושה חלקים. סדרת הכתבות, תעסוק באופן בניית תכנית אימונים לכושר קרבי, כאשר המרכיב החשוב ביותר בכל העניין הוא המקצועיות, על כן ההרחבה בנושא. סדרת הכתבות תציג ותסביר באופן מפורט את דרך תכנון ובניית תכניות האימונים, העקרונות החשובים שיש לעוד עליהם, תדון באופן הכנת המתאמנים וביישום התכניות ואף תביא תכנית אימונים לדוגמא.
ראשית - יש להבין כי אין תחליף למומחיות ומקצועיות של מאמן כושר קרבי בעל ניסיון, אשר מבין ומכיר את דרישות הצבא מבני הנוער בגיבושים ובימי הסיירות.
עוד בשלב המקדים לבניית תכנית האימונים יש לקחת בחשבון מספר גורמים. הראשון מביניהם הוא ההבנה כי קיים שוני בין בני הנוער השונים, וכי למרות שלכולם תהיה מטרה משותפת - הגיבוש או יום הסיירות, נתוניהם שונים במהותם ולכן תכנית אימונים אחת לא תתאים לכולם. יש להתייחס לכל מתאמן כעולם בפני עצמו ולהתאים תכנית אימונים אשר תתאים באופן מושלם למידותיו.
סוגיות חשובות שיש לעסוק בהן בתחילת הדרך:
1. מטרה ספציפית (לכל גיבוש דרישות שונות).
2. משך הזמן העומד לרשות המתאמן (הכנה ארוכה יותר = רמת מוכנה גדולה יותר).
3. מה נעשה עד כה?
4. היסטוריית פציעות (המעידות על נקודות תורפה).
5. זמן פנוי בשבוע לאימונים.
לאחר סיום איסוף הנתונים – מגיע שלב הרכבת תכנית אימוני הכושר הקרבי.
קביעת עונה האימונים - ציון תאריך תחילת האימונים ותאריך המטרה. האופטימום במקרה זה הוא 10-14 שבועות. העונה תהיה מחלוקת לתקופות: תקופת בסיס, תקופת חיזוק והעמסה, תקופת שיא, הורדת עומסים לקראת הגיבוש.
זוהי רק תחילת דרכה של תכנית אימונים אישית, מקצועית, יסודית ומכוונת מטרה. בחלקים הבאים בסדרה נפרט את מאפייני התקופות השונות, מה מייחד כל תקופה ועל מה נשים דגש.מה מבדיל בין אחת לשנייה ולמה כה חשוב להקפיד על החלוקה הזו בתכנון לבני נוער ובכלל.
ניר כהן
מאמן מקצועי לבני נוער לקראת גיוס
יזם ומאמן ראשי Excellent Training
אתר הבית: xtain.co.il