כאשר עושים הסכם ממון, אשר זהו הסכם שהוא נכתב ונחתם על ידי בני הזוג אשר עוברים הליך של גירושין, בזכות הסכם ממון, בני הזוג מגדירים בדיוק את אופן חלוקת הרכוש. ניתן לבצע הסכם ממון לפני הנישואים ככה אם עוברים הליך של גירושין, יותר קל לחלק את הרכוש בין הזוג המתגרש.
בדרך כלל, הסכם ממון אשר עושים אותו לפני החתונה, הוא ייכתב וייחתם על ידי עורך דין. חשוב מאוד כמובן שעורך דין יהיה זה שיאשר את הסכם ממון, על מנת שהוא יהיה בעל תוקף משפטי. ללא אישור זה של עורך הדין אשר הינו מוסמך לכך, לא יהיה תוקף להסכם ממון אשר נחתם בין הצדדים.
כאשר לאחד מבני הזוג יש יותר כסף ורכוש לעומת בן זוגו. כאשר בני הזוג לא מעוניינים לחלוק את רכושם שנצבר בחיי הנישואין הקודמים עם בת זוגתם החדשה.
חשוב לציין כי הסכם ממון אשר נכתב ונחתם לפני הנישואין, מספיק לאשר אותו רק אצל נוטריון, לעומת הסכם ממון אשר נחתם לאחר הנישואין חובה לאשרו בבית המשפט או בבית דין.
כאשר יש הסכם ממון אשר הינו חלק מן הסכם גירושין, ברגע שזוג עובר הליך של גירושין, הנושא של חלוקת רכוש נעשה יותר קל וברור לשני הצדדים. ובכך יהיה להם יותר קל לחלק את הרכוש מבלי לערב עוד עורכי דין ואת בית המשפט בנושא של אופן חלוקת הרכוש.
כאשר חותמים על הסכם ממון, הרי שהוא נכלל בתוך הסכם גירושין. ניתן יהיה לשנתו בכל רגע נתון, אך בתנאי שאכן זה יהיה רצונם ההדדי של בני הזוג לשנות את ההסכם. וחובה לאשר את השינויים אצל עורך דין או אצל נוטריון אשר הם אכן הוסמכו לכך.
יתרונו הענקי של הסכם ממון אשר הוא חלק מן הסכם גירושין הוא:
· כאשר יש הסכם ממון, יותר קל לבצע את חלוקת הרכוש בין הזוג אשר עובר הליך גירושין.
· יש הגנה כי לא תהיה סחטנות של אחד מבין זוגו.
· יהיה מוגדר בדיוק מה הם זכויותיהם של הילדים מנישואים קודמים.
הסכם ממון מסדר את הבעיות הכלכליות בעת גירושין.
מעיין זלי