בעת שבני זוג נמצאים בהליך גירושים, או אם הם נשואים אבל הם לא מצליחים לפתור חילוקי דעות שיש להם בנוגע לנושאים כלשהם, הם יכולים לפנות אל המערכת המשפטית כדי לקבל עזרה, מענה לדילמות שהם חווים ביניהם והחלטה סופית, שתגיד להם כיצד לפעול. בפני בני הזוג עומדות שתי אפשרויות שונות. הם יכולים ללכת אל בית המשפט לענייני משפחה והם יכולים לבחור ללכת אל בית הדין הרבני. שתי האפשרויות טובות, אך הן נבדלות ביניהן בנקודה אחת חשובה.
הליך גירושים כרוך בדיון של שני בני הזוג ונקיטת החלטות לגבי הילדים שלהם, אם ישנם. הנושאים הם: מזונות ילדים, משמורת והסדרי ראיה. על בני הזוג להגיע להחלטה כמה שיותר מהר, כדי לקצר את הליך הגירושים, ובצורה הנעימה ביותר, כדי לא לפגוע ברגשותיהם של הילד.
במקרים מסוימים זוגות מצליחים להחליט לבדם לגבי כל הנושאים החשובים במהירות ובנועם והם אינם צריכים עזרה מגורמים חיצוניים. לעומתם, רוב הזוגות המתגרשים מתקשים מאוד להחליט לבדם, וכך הליך גירושים יכול להימשך זמן רב מאוד. זוגות שמתקשים להחליט בעצמם יכולים לפנות (וראוי שיפנו) אל המערכת המשפטית (בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני) ולפעול על פי החלטת המערכת.
בית הדין הרבני מייחס חשיבות עליונה להלכה היהודית, ולכן ההחלטות והפסיקות שהוא יגיע אליהן יהיו מבוססות עליה.אחת הדוגמאות הטובות ביותר הן ברית מילה. כאשר אין הסכמה בין הורי התינוק לגבי ביצוע ברית מילה – האם לעשות אותה או לא – בית הדין הרבני יפסוק לטובתו של ההורה שמעוניין לעשות את הברית, כיוון שלפי ההלכה ברית מילה היא בגדר חובה.
לעומת זאת, בית המשפט לענייני משפחה יכול לצדד לטובת כל אחד מההורים, כי בעייני המערכת הספציפית הזו ההלכה אינה חשובה כמו שחשובה טובתם של הנוגעים בדבר. במקרה של ברית מילה, ייתכן ובית המשפט יפסוק דווקא לטובת הורה שמתנגד לביצוע הטקס.
הליך גירושים הוא לעולם אינו קל, אך כדי לקצר אותו חשוב להגיע להחלטות מהירות. זוגות שלא יכולים להחליט לבדם, חשוב שיבחרו את המערכת המשפטית אליה הם פונים בהתאם למקרה ולהשקפות השונות של כל אחד מהם.