מתכון נהדר ששלחה לי חברה טובה, ואני הכנסתי בו שכלולים. גם אתם יכולים לשפר כאהבת נפשכם: להוסיף שומשום מלא, להחליף את הקמח המלא בכוסמין וכו'.
רק תזכרו לא לשנות את הכמויות הסופיות של הסוכר והמלח, ולא - לא לחסוך בשמן זית איכותי!
מתחילים עם 3/4 כפית מלח ים (גם מלח גס רגיל יעבוד)
מוסיפים כוס קמח כוסמין (אם אין קמח כוסמין אפשר שתי כוסות קמח מלא)
וכוס קמח מלא (אם אין קמח מלא אפשר שתי כוסות קמח כוסמין)
ושתי כפות סוכר חום
וחצי כוס חלב
וחצי כוס שמן זית כתית מעולה - כמה שהשמן יותר משובח, הקרקרים יותר טעימים
מערבבים
מוסיפים חצי כוס גרעיני חמניה
וחצי כוס גרעיני דלעת
מערבבים ולשים היטב
מחלקים לשלושה חלקים, וכל חלק מרדדים עד שיהיה דק ככל האפשר.
אם הבצק נדבק - כדאי לרדד בין שני ניירות אפייה
מפזרים מעל הבצק המרודד מעט מלח גס, וזורים מים.
מהדקים את המלח הגס לתוך הבצק
חותכים את הבצק המרודד לצורת קוביות ומכניסים לתנור לחצי שעה ב-150 מעלות
מוציאים מהתנור כשהקצוות מתחילות להשחים
ומאחסנים בקופסה אטומה ללחות,
למרות שאצלנו הכל מתחסל ביום אחד..
לצפייה במתכון בתמונות לחץ כאן.
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.