התעמלות בהריון
הייעוץ החשוב של הרופא שלכן
אם בעבר היינו רואים מעט מאוד עניין אצל נשים בכל הקשור לנושא של התעמלות בהריון, הרי שכיום נשים רבות מרגישות צורך עצום לבצע פעילויות שונות במשך תקופת ההריון. אחרי הכול מדובר בלא מעט חודשים, בין הרגע שבו מגלה האישה שהיא בהריון לבין רגע הלידה עצמו, ולכן המעבר למצב סטאטי יותר מבעבר, יכול לתסכל נשים רבות.
התעמלות בהריון, המתבצעת בצורה נכונה, יכולה להועיל מאוד לאורח חייה של האישה גם בעת תקופת ההריון וגם בעת הלידה ואחריה. אך חשוב לזכור, למרות שהדבר ברור כמעט לכל אישה, שהריון הוא לא דבר פשוט אחרי הכול, ולכן פנייה לייעוץ אצל רופא מקצועי תעמיד אתכן על מצבכן הרפואי ועל האפשרויות לפעילויות שונות בעת ההריון, בהתאם למגבלותיכן הכלליות והאישיות גם יחד.
מה מותר ומה אסור
רק לאחר שאתן מבינות מה מותר ומה אסור תוכלו לבחור לעצמכן רמות של תרגילי התעמלות בהריון שלא יסכנו אתכן חלילה. הרופא יבהיר לכן כי יש לווסת את עוצמות התרגילים המותרים בעת התעמלות בהריון, וידגיש גם כי השליש השני להריון הוא הזמן שבו כדאי לבצע אימונים שונים. באופן טבעי מומלץ לבצע הליכות למרחקים סבירים, לשחות (בשחייה אין משמעות למשקל הגוף ואין כמעט לחצים על הגוף) בסגנון שנוח לכן, ואפילו לקחת שיעורי יוגה המתאימים לאישה בהריון.
התעמלות בהריון היא אמנם דבר חשוב, אך כמו שגם אדם, שאינו נמצא תחת מגבלה מסוימת, חייב להיזהר במינונים ובעוצמות השונות של תרגילים ומאמצים אחרים, קל וחומר שאישה בהריון חייבת להיות קשובה לנקודה שבה היא מרגישה כי המאמץ הוא מעבר ליכולותיה. התעמלות בהריון חייבת להיעשות תוך הקשבה לגוף, בכדי לראות אם החום עולה, קצב הלב מהיר מדי, תחושות של ערפול וכאבי ראש אופפות אתכן, תחושה של דבק אפוקסי היושב לכם חזק על הנשימה ועוד... וכו'.
נכתב על ידי חברת מרובע - פרסום בגוגל, ניקוי ספות.