חוק ראשון שהוא חוק ברזל ואולי שייך למאמר אחר הוא תמיד לקנות בשר איכותי
זגרו, את המנגל מדליקים שחצי שעה לפני התחלת הבישול ולא הטמפרטורה לא תתאים
ותקשה עליכם להגיע לתוצאות שאתם שואפים מבחינת מידת הצליה.
הכנות למנגל:
מספר הכנות שקודמות: השרו בשר במרינדה 24 שעות לפני הנחתו על המנגל ושיפודי עץ
הניחו במים כחצי שעה על מנת שלא ישרפו.
הכינו מבעוד מועד את הדברים הבאים : אביזרים משלימים למנגל כגון מזלג, מקלחיים, מנפנפת
בקבוק עם מעט מים, מלח, פלפל, וכלי הגשה.
אם אתם חושבים שאתם יודעים הכל על מה שנקרא אומנות המנגל כדאי שתקראו עוד
כמה טיפים שיעזרו לכם לצלוח חגים וטיולים עם המשפחה ולשחק אותה תותחים על המנגל.
מנגל היכן למקם:
את המנגל הניחו על משטח עבודה בגובה המותניים על מנת שיהיה לכם נוח לעבוד.
הניחו את המנגל שהרוח נגד כיוון השולחן על מנת שהעשן לא יפריע.
בדקו שאין חומרים דליקים, מכוניות או חשמל בקרבת המנגל.
כללים לבישול על המנגל:
מלח סופג נוזלים ולכן פזרו מלח על השר מספר שניות לפני סיום הבישול.
תבלינים בבשרים שאתם כן בוחרים לשים בהם שאנחנו לא ממליצים שימו גם לקראת סוף
הבישול ולא הם ישרפו ולא יעניקו את הטעם הרצוי.
חשוב שלא יהיו להבות בזמן הבישול ובמידה והאש מתחזקת פזרו מעט מים על הגחלים.
תמיד יהיו בשרים שאתם צריכים לחרוץ על מנת שהבישול יגיע עמוק יותר וגם בשביל היופי.
בשיפודים אל תשימו רק בשר, שימו בצל, עגבניות, פטריות ועוד ירקות שיתנו לכם גיוון וטעם עמוק יותר.
המנגל לא מיועד רק להכנת בשר, תוכלו להכין על המנגל פירות כמו אננס או להכין קפה או תה.
מילות מפתח: מנגל, מנגלים, טיפים למנגל