הפעילות המומלצת לילד בכל ימות השנה היא הרשמה לחוגים שונים. הפסיכולוגיה ההתפתחותית גורסת שככל שאנחנו נחשפים למידע בגיל צעיר יותר , כך אנחנו מפתחים אליו חיבה ומפתחים כישורי למידה.
חוג מעשי או תיאוריה
ישנה הסכמה מלאה בכך שכל אדם וילדים בפרט חייבים להימצא בסביבה לימודית על מנת להתקדם ולפתח כישורים שונים. אז זה אנחנו כבר יודעים שיש המון חוגים, אבל מה באמת ההבדל בין חוגים כמו בלט , ריקוד , תיאטרון ותנועה לעומת חוגים מדעיים? אז ככה ההבדל למעשה הוא בהתאמת הילד למה שהוא באמת אוהב. ילד שלא סובל מוזיקה ואפילו מתעצבן למשמע צלילים כנראה שלא כדאי לשלוח אותו לחוג מוזיקה או לימוד תווים. לעומת זאת דווקא אותו ילד יכול להתעניין בספורט ובגלל שהנושא אהוב עליו הוא ישקיע את כל מרצו בחוג מעשי. בדיוק מהסיבות האלה לפני החלטה לשלוח את הילד לחוג עלינו לראות כיצד הוא מגיב לגירויים שונים בדרך זו נבחין מה הילד אוהב אפילו בלי שהוא ישים לב לכך.
פגישת הכרות
ישנם חוגים ופעילויות שונות שמאפשרות לכם להגיע למפגש היכרות. בדרך זו תוכלו לראות אם ילדכם אוהב את החוג ויחד עם זאת לא תשלמו על כך. הפונקציה של שיעור ניסיון אינה מובנת מאליה. עליכם לבקש אותה ספציפית מהמדריך של החוג ופשוט להסביר לו את ההיגיון לגבי הדבר , אתם לא בטוחים אבל רוצים לעשות ניסוי ואם תראו שזה זורם אז תרשמו. המדריך מעביר באותו היום את החוג גם ככה ולכן ברוב הפעמים לא תהיה בעיה שאתם או ילדכם תיקחו חלק בחוגים שונים.