במדינה כמו ישראל, שבה כל טיפת גשם שיורדת היא ברכה, קשה מאוד לראות בגשם כגורם מאיים. אך למעשה, הגשם יכול לגרום לנו, ובמיוחד לבית שלנו, ללא מעט צרות. גשם שחודר למבנה גורם לשלל בעיות וליקויים, כמו: נזילות ודליפות, כתמי רטיבות מכוערים, התקלפות סיד וטיח, בעיות של עובש וטחב ועוד. הדרך היחידה להימנע מכל הבעיות הללו ולהגן על המבנה שלנו מפני נזקי הגשם היא באמצעות איטום הגג. והדרך הטובה ביותר לאטום את הגג היא באמצעות יריעות ביטומניות.
יריעות ביטומניות – ההגנה המושלמת לגג שלכם
יריעות ביטומניות הפכו בשנים האחרונות לאמצעי האיטום הנפוץ ביותר עבור גגות בטון, ולא לחינם. היריעות מיוצרות מחומרים בעלי כושר בידוד גבוה במיוחד, כמו למשל: אתילן-פרופילן, ביטומן, פוליאסטר ופוליפרופילן. חומרים אלו, כמו גם העובדה שהן מולחמות זו אל זו וגם אל הגג עצמו, הם שהופכים את היריעות לשכבה המעניקה איטום הרמטי לגג המבנה שלכם, ומצליחה למנוע את חדירתם של מי הגשמים פנימה.
יריעות ביטומניות – מתגברות על כל החסרונות של זיפות גגות
אחת הסיבות העיקריות שבגינן הפכו היריעות הביטומניות לאמצעי האיטום הנפוץ ביותר היא העובדה שהן מצליחות להתגבר על כל החסרונות של שיטות איטום אחרות, כמו למשל זיפות גגות.
בניגוד לזיפות גגות, עליו נדרש לחזור אחת לשנה, היריעות הביטומניות מספקות איטום יעיל לתקופה של 10 שנים לפחות. בניגוד לזפת שנשחקת במגע עם קרני השמש, ולכן מאבדת את כושר האיטום שלה בחודשי הקיץ, היריעות הביטומניות יכולות להיחשף לשמש ללא חשש, ועדיין לשמור על כושר איטומן.
בנוסף, זיפות גגות פוגע באיכות החיים של דיירי הקומות העליונות. מכיוון שהזפת היא שחורה, היא מתחממת מאוד בחודשי הקיץ, ובכך גם גורמת לחימום יתר של הדירות בקומות העליונות. הדרך היחידה להקל במעט על הסבל היא באמצעות מריחת שכבת הלבנה על הגג המזופת. לעומת זאת, יריעות ביטומניות אינן גורמות להתחממות יתר של הקומות העליונות ולכן גם אינן פוגעות באיכות החיים של הדיירים.
כמו כן, יריעות ביטומניות יכולות להתאים לאיטום סוגים שונים של גגות. מלבד היריעות הביטומניות הסטנדרטיות, המשמשות לאיטום גגות בטון ומיושמות באמצעות הלחמה, ישנן גם יריעות ביטומניות להדבקה עצמית, המיועדות לאיטום גגות דקים יותר, כמו גגות פח או גגות אסבסט.
יריעות ביטומניות – כיצד מבטיחים איטום יעיל?
כמו בכל שיטה אחרת לאיטום גגות, גם כשמשתמשים ביריעות ביטומניות חשוב להקפיד על שני כללי ברזל: יש להתאים את שיטת האיטום לסוג הגג ויש להקפיד ולהשתמש בחומרי איטום השייכים לאותה משפחת חומרים של חומרי האיטום הישנים שאולי קיימים על הגג.
אם אתם מעוניינים להניח על גג הבית שלכם יריעות ביטומניות ועל גג הבית שלכם יש כבר חומרי איטום ישנים, עליכם לוודא שמדובר בחומרי איטום השייכים למשפחת הביטומניים בלבד. אם על גג ביתכם יש חומרי איטום אקריליים, לא תוכלו להשתמש ביריעות ביטומניות שכן ליריעות לא תהיה אחיזה טובה על הגג ולכן הן לא יספקו איטום יעיל. לעומת זאת, אם גג ביתכם עבר זיפות גגות, כן תוכלו להניח עליו יריעות ביטומניות, שכן גם הזפת שייכת למשפחת החומרים הביטומניים.