מנגל או גריל הוא מתקן לצליה של בשר ודגים, המנגל כולל רשת מתכת שנמצאת מעל חום יש, מקור החום משתנה ממנגל למנגל אך לרוב כולל גחלים.
ניתן למצוא דוגמאות שונות לסוגי החום המשמשים למנגל כמו גז - מנגל המחובר למיכל גז ובכך נמנעות הוצאות מיותרות של פחמים ונוזל דליק.
מנגל שעובד בעזרת חשמל - מנגל פחות נפוץ לשימוש, ניתן לשימוש ביתי.
מנגל הפחמים הנפוץ נמצא במגוון דגמים החל מהחד פעמי ועד המקצועיים שנמחרים על ידי חברות מוכרות.
שימוש במנגל הפך להיות פופלארי בתרבות הישראלית עקב הפשטות והמהירות של הכנת המזון.
אך עם הזמן והתקדמות הטכנולוגיה הפכה הצלייה במנגל לתחום קולינרי בפני עצמו. ניתן לראות בספרי הבישול המובחרים ביותר בימינו שימוש במנגל כעזר במטב או כאומנות בשר ודגים לכשעצמה, את הדרך סללו הארגנטינאים עם האסדו המפורסם המוכר כיום בכל העולם ופתח דרך לשימוש חדש במנגל עם בשר ודגים ומגוון ירקות במרינדות ורטבים מגוונים אשר הפכו את השימוש במנגל לחוויה קולינרית אשר מענגת את החך כיום ניתן למצוא מגוון מנגלים מתוחכמים עם שלל אופציות לצלייה ושימוש שבהם ניתן לא רק לצלות בשר כמקובל אלא גם דגים וירקות, שלל רעיונות נוספים לצלייה במנגל ניתן למצוא במיטב ספרי הבישול ואתרי האינטרנט הקולינריים.