הקדמה הטכנולוגית מביאה עמה משב רוח מרענן ומספקת עבורנו, העובדים בעבודות משרדיות, או העובדים בעסק פרטי מן הבית, פתרונות יעילים וחסכוניים כדי לתפקד באופן אפקטיבי ביותר, במינימום זמן ובמקסימום איכות.
אחד מהפיתוחים הכל כך בולטים של העידן החדש במשרד, הוא הכלי ההכרחי, עם זאת הפחות מוזכר, והוא מדפסת . בשעה שאין משרד או עסק, המכבד את עצמו, שלא מחזיק מדפסת לטובת עבודת הניירת על כל גווניה, נדמה לפעמים כי על אף שימושיה הרבים של המדפסת במשרד, אין אנו מייחסים את החשיבות המגיעה לה בעת רכישתה, או בכל הנוגע לתחזוקתה של המדפסת. ראשית, יש לציין כי קיימים סוגים רבים של מדפסות המיועדות לשימוש משרדי או ביתי, ומעבר לכך, קיים היצע נרחב ומגוון של יצרנים למדפסות, מה שעשוי להיות מעט מבלבל בעת הבחירה.
אחד מסוגי המדפסות העיקריים, המלווה אותנו עוד משנת 1969, היא מדפסת לייזר . מדפסת זו , אשר הומצאה על ידי החוקר גרי סטארקוות'ר, משרתת אותנו נאמנה עד עצם היום הזה. אף כי המצאתה של מדפסת הלייזר נחשב למתקדם ויומרני מאוד דאז, מדובר בסך הכל בתכנון פשוט מיסודו. כמו כן, עלותה של מדפסת לייזר בשנות השמונים הייתה גבוהה במיוחד ולכן היה צורך בהוזלת עלויות המדפסת, בכדי להפיצה גם במגזר הפרטי. מדפסת לייזר מתופעלת בדומה מאוד למכונת צילום ולכן קיימת גם מדפסת לייזר בצבע, ולא רק בשחור לבן.
בשנות ה90 החלה מכירה מואצת של מדפסת לייזר במגזר העסקי, זאת הודות לעובדה כי מגזר זה צורך הדפסות מרובות וכי מדפסת לייזר מהווה פתרון איכותי יחסית ואמין, עם זאת, עלותה היחסי לשימושיה, הפך משתלם ביותר וכך גם בנוגע לתחזוקתה של מדפסת כזו.
יש לזכור כי מדפסת צבעונית עשויה לעלות יותר ולכן סביר כי רכישת מדפסת צבע לשימוש ביתי תחשב כפחות משתלמת ולא פרקטית.