הקרינה היא מסביבנו, בכל מקום.
שני סוגים של קרינה נפוצה הם קרינת גלי רדיו, וקרינה אלקטרומגנטית.
קרינת הרדיו היא קרינה בתדר גבוה שנפלטת מאנטנות סלולאריות, רשתות אלחוטיות, מכשירי מיקרוגל, תחנות רדיו, טלפונים סלולאריים ועוד.
קרינה אלקטרומגנטית היא קרינה בתדר נמוך, שנפלטת מקווי מתח, ארונות חשמל, שנאים, מטענים ועוד.
שני סוגי הקרינה הללו בלתי נראים לעין, ונחשבים מסוכנים לפי משרד הבריאות, שפרסם הנחייה להרחיק את המטענים הביתיים מהמיטות בבית, כי הקרינה האלקטרומגנטית במרחק של כחצי מטר מהמטען עלולה להגיע לעוצמה של קרינה של מי שנמצא בסביבת קו מתח גבוה. חשוב לציין שחשיפה ממושכת לקרינה מסוג זה, עלולה לפגוע בבריאות, לגרום לכאבי ראש, בעיות בזיכרון, ואפילו לסרטן.
מומלץ מאוד להתרחק ממכשירי מיקרוגל בזמן פעולתם, לפחות למרחק של שלושה מטרים לפחות, שכן עוצמת הקרינה הנפלטת מהם אפילו במרחק של שני מטר, שווה בערכה לקרינה בדיבור בטלפון סלולארי צמוד לראש.
כמו כן, ישנם אנשים שחושבים שאם הם מדברים מטלפון סלולארי עם אזנייה חוטית, זה מפחית את עוצמת הקרינה. זה לא נכון, שכן בזמן שיחה, האזנייה שמחוברת לטלפון הופכת לאנטנה, ושיא עוצמת הקרינה ייצא מקצה האנטנה, בדיוק באוזן המשתמש. דיבור ממושך עלול לגרום לא רק לחימום האוזן אלא לנזקים בלתי הפיכים מהקרינה.
שיחה באמצעות אזניית Bluetooth מפחיתה את עוצמת הקרינה, אבל גם היא פולטת קרינה משמעותית.
ככל שמתרחקים ממקור הקרינה, עוצמתו נחלשת בהרבה, לכן הכי בטוח לשוחח מהסלולארי באמצעות הרמקול, אבל אז השיחה הופכת לנחלת הכלל.
חשוב לציין שאזניות בלוטוס פולטות כל כמה שניות מנות של קרינה, גם כשלא מתקיימת שיחה בסלולארי, לכן מאוד לא מומלץ להשאיר אותם על האוזן אם לא משתמשים בהן.
קל להימנע מסוגי הקרינה שפורטו, אם זה על ידי הרחקת מטענים, התרחקות ממכשירי מיקרוגל, ועוד, אבל ישנם מקורות קרינה שאולי אנו לא מודעים להם, אך נמצאים ממש לידנו. קרינה מארונות חשמל, או מאנטנה סלולארית לדוגמא.
כדי לבדוק האם יש קרינה מסוכנת ברמות גבוהות, צריך לבצע בדיקת קרינה באמצעות מכשיר.
ישנם מקומות בהם ניתן להשכיר מד קרינה, לפני שעוברים דירה או לבדיקה שיגרתית. לדוגמא באתר http://zilazol.com מציעים להשכרה בזול מכשיר הבודק גם קרינת רדיו וגם קרינה אלקטרו-מגנטית מקווי מתח גבוה.
הכותב הוא בעל תואר בהנדסת חשמל אולקטרוניקה.