האדריכלות הארצישראלית ידעה שינויים רבים במרוצת השנים. הארכיטקטים הראשנים בארץ עוד לפני הפיכתה למדינה, חיפשו תמיד את השילוב בין העיצוב המערבי לעיצוב המקומי, שהביאו תושבי פלסטינה הערבים.
חיפוי אבן כיום הינו אחד האלמנטים השימושיים ביותר בקרב ארכיטקטים ומעצבי פנים. הסיבה לשימוש כל כך ברור באבנים מקומיות, מושרש בבנייה בערבית שהתאפיינה בשימוש באבן בנוסף לאלמנטים ידועים הנוספים כגון שימוש בקשתות וגגות שטוחים המתאימים לאקלים הארצישראלי.
אבני הארץ אשר שימשו לבנייה הינן אבן הכורכר והאבן הירושלמית. מקורה של אבן הכורכר הוא ממישור בחוף,מחצבים של אבן זאת ניתן למצוא באזור קיסריה. שרידי בנייה באבן הכורכר ניתן למצוא באזור אשקלון, אשדוד ובנוסף באזור קיסריה.
מקור האבן הירושלמית הוא מאזור השומרון, אבן זו היא המעטרת את העיר ירושלים ומכאן מקור שמה. ניתן למצוא שרידים לבנייה זו עוד מתקופת הברונזה. זמינותה בארץ ישראל הוא הגורם המרכזי למחירה הנוח ולעובדה שהיא האבן הנפוצה ביותר בכל הקשור לחיפוי אבן בישראל.
אבנים אלו הינן אבני הארץ והם מעטרים את בתינו במהלך התקופה הארוכה ביותר, אך עם התפתחות הייבוא בארץ התווספו לאבני חיפוי אלה אבנים נוספות, הבולטות בניהן הן אבן הטופו ואבן הצפחה.
אבן הטופו הינה אבן וולקנית המיוצרת מחום אדיר אשר נמצא באזורים הסמוכים להרי געש ברחבי העולם. את רוב אבני הטופו בישראל מייבאים מאיטליה בה ישנם הרי געש פעילים וכאלו הכבויים, אשר בסביבתם ניתן למצוא את האבן.
מקור אבן הצפחה הוא בשכבות הפנימיות יותר של הקרקע בה נוצרים לחצים אשר מביאים להיווצרות האבן החזקה בעקבות הלחץ הרב והחום הגבוה. האבן הצפחה נחשבת חזקה ביותר בעקבות תנאיי ההיווצרות שלה, אשר השפיעו על הצפיפות שלה. מחירן של האבנים המיובאות הוא יקר יותר ושימוש בהן נחשב יותר אקסקלוסיבי בעיני הצרכנים והאדריכלים כיום בארץ.
אלמנט עיצובי נוסף אשר עשה את דרכו מזרחה לעיצוב בארץ ישראל הינו שימוש בבריקים. בריקים הם אותן אבנים מלבניות המאפיינות את הבנייה האירופאית מזה למעלה מארבע מאות שנה. השימוש בבריקים בארץ הוא טרנד שניכנס לשימוש בתקופה האחרונה, הוא נעשה במספר תצורות שונות.
האופציה הראשונה הינה יבוא של בריקים ישנים אשר פורקו ממבנים ישנים במערב אירופה. האופציה השנייה הינה בריקים אשר נוצרים מאבנים מקומיות אשר נחתכות בצורה מלבנית ומולבשות לחיפוי הבתים.
מוזר לציין כי חיפוי אבן בעזרת בריקים מפירוק, יקר יותר מזה הנעשה על ידי בריקים העשויים מהאבנים המקומיות, זאת בעקבות המראה האותנטי שלהם, אשר בעיני רבים מהארכיטקטים ומעצבי הפנים אינו ניתן לחיקוי.