הענף הרווחי והמתגמל ביותר בארץ ובעולם, הוא עסקי המזון והמסעדנות.
מסעדות היו מאז ומתמיד מקום בילוי והנאה, וזאת כמובן מלבד תפקידן הבסיסי,
להאכיל ולהשביע את הלקוחות.
מסעדות מזרחיות בארץ ובעולם מהוות פלח שוק בלתי מבוטל בענף עצום זה. שם
יוגשו לכם אל השולחנות, מאכלים בסגנון מדינות ערב, שיכללו לרוב גם חומוס
וטחינה, קובה, צ'יפס, סלטים רבים, עוף, וקבבים ובשרים נוספים על האש.
בשונה ממאכלי ארצות ערב, יגישו מסעדות סיניות ואסיאתיות, מאכלים מסורתיים
כמו מרק תירס, רצועות עוף או בקר בסויה וירקות, ואת אטריות הנודלס
המפורסמות.
מסעדות איטלקיות מתמחות בכל הקשור במרכיבי המזון הבולטים במטבח האיטלקי,
והם יתקינו עבור לקוחותיהם סוגים שונים של פסטות, פיצות, ניוקי, לאזניות
ועוד.
מסעדות סושי זוכות לאהדה גדולה ברחבי העולם, וגם בארץ בוחרים רבים להנות
ממגוון המאכלים המיניאטוריים המוצע בהן, ואשר כולל תערובת של אצות, אורז,
ירקות, ורצועות דקיקות של דגים נאים.
מעדניות מזון מהיר, כשמן כן הן, מתמחות בהכנת מזונות מהירים ולרוב גם
עתירי שומן וקלוריות, ובהן נמכרים המבורגרים ושניצלים בלחמנייה, צ'יפס
וארוחות דומות המוגשות בצלחת.
מסעדות גורמה, לעומתן, הן כבר סיפור שונה לחלוטין. באלו יוגשו לכם
מאכלים משובחים, לא פעם בסגנון צרפתי הידוע באיכותו, או בשרים מצוינים
העשויים על הגריל במידת העשייה שתבקשו. מנות הפתיחה יהיו
מעודנות וערבות לחיך, וכך גם הקינוחים המיוחדים שיוגשו אל שולחנכם.
מסעדות בנות ימינו עורכות תחרות גלויה וסמויה, בתחום העיצוב, אשר נחשב
אבן דרך חשובה מאין כמותה, בהצלחת העסק. ניתן למצוא מסעדות מעוצבות
בסגנון מודרני, או בסגנון כפרי ומיושן. ישנן כאלה אשר נבנו במבנים
עתיקים וקירותיהם אשר עשויים מאבן, נותרו אותנטיים מיום בנייתם ועד היום.
בעלי המקום המחודש, התקינו תאורה יפהפייה ונסתרת, בין פינות האבנים
השונות, וכמובן גם התאימו את הריהוט המיוחד, לסממני התקופה הקדומה. כך
נולדות מידי יום מסעדות בעיצובים שונים ויפהפיים.
בשוק המקודם והתחרותי ביותר שישנו, ניתן למצוא כאמור סוגים שונים
ובאופיים שונים, ונראה כי כמעט לכולן, יש קליינטים.
כאלו אנחנו, בני האדם, ומזון ומשקאות היו ונותרו, אהבתנו הגדולה.
מאמר זה נכתב על ידי שני עורכת פורטל האוכל