שפים הם בשלנים איכותיים, אשר עושים קריירה מאהבתם העזה לאוכל, לבישול ולאפייה. מתקינים ארוחות ומטעמים משובחים ורבים מגדירים את עבודתם כרבת עניין וסיפוק. לרוב אנשים אשר מתהדרים בתואר זה, אינם מוצאים עצמם יום בהיר אחד בתוככי קריירה משגשגת, ומדובר בעבודה קשה ומאומצת אשר נרכשת עם הזמן.
קסם המזון והתקנתו הם תורה הנלמדת בבתי ספר רבים ברחבי הארץ והעולם, וכיום ניתן למצוא שפים רבים העוסקים במלאכתם במסעדות, במסעדות בשרים משובחות, ובעסקים פרטיים כמו קייטרינג, בו הם מעניקים ללקוחות שירותי מזון ומסעדה, אם באירועים ואם בבתים פרטיים.
שפים מצליחים מתחילים לרוב את עבודתם מתחתית הסולם, כסו-שף אשר עוזר ומסייע בחיתוך, קיצוץ, ועירבוב, ובשאר ירקות. מעמדות שונים ישנם בענף, כשלדרגה הנשגבת ביותר מגיעים שפים אשר השתלמו והחלו את עבודתם, כסו-שפים במסעדות מוצלחות בעולם, לרוב כאשר סייעו לשף נכבד ומוערץ. בהמשך דרכם ישכללו עוד ועוד את אומנויות המטבח שלהם, וכאשר יסיימו לעבוד עבור אחרים, יוכלו גם להקים עסק משגשג בעצמם.
המסעדות הנחשבות והמצליחות ביותר בארץ ובעולם, מחזיקות במטבחיהן שפים מעולים, אשר מנהלים את המטבח ומנצחים על שפים נוספים אשר עובדים תחתיהם, תוך שהם ממציאים באופן אינטנסיבי, את מנות הדגל של המחר.
העיסוק בתחום הוא בעל אופי מלחיץ, תחרותי ומאתגר, ובכל מקרה מדובר בעבודה פיזית מאומצת, שכן חום התנורים הבוערים במטבח, והעמידה הממושכת הנדרשת בענף זה, אינם מתאימים לכל אחד.
שפים הם אנשי עסקים לכל דבר, ולא רק בשלנים וטבחים מוכשרים. מאחר והענף רווי דיו באנשי מקצוע, ובתי הספר מוסיפים לקלוט תלמידים חדשים בכל עת, הריי שבכדי להצליח ולהיות שפים רמי מעלה, יהיה עליכם להשתלם בכל עת, להשתדרג ולהמציא את עצמכם מחדש, וזאת מבלי לפגוע ברמת האיכות והשירות, בהם הורגל כבר קהל לקוחותיך.
מקצוענים המוקסמים עדיין מאוכל, על אף עבודתם רבת השנים בתחום המזון והמסעדנות, יהיו גם לרוב מצליחנים ועטורי שבחים. בניגוד לתחומים אחרים, אשר בהם ניתן לפעול רק בכדי להתפרנס, הריי שבתחום זה, אם אינך מאוהב עד כלות, הריי שתישאר, קרוב לוודאי לנצח, בשלולית הבינוניות.
מאמר זה נכתב על ידי שני עורכת פורטל האוכל