מסעדות גורמה, בניגוד למסעדות ה'רגילות' בהן אנו מורגלים, הן מסעדות אשר חומרי הגלם בהם יהיו תמיד הטובים ביותר בשוק. איכות המנה, הטקסטורה שלה, והמראה הסופי והמעוצב שלה, יערבו לעין ולחיך בכל קנה מידה אפשרי, והן קוצרות הצלחה רבה, השמורה בימינו לא רק לאירועים מיוחדים.
מסעדות אלה, שכל כולן אומרות יוקרה וטוב טעם, נולדו בצרפת עוד לפני שנים רבות, ובהמשך התמקמו גם בכל אירופה, בארצות הברית, ובמדינות המערב.
סגנונן העיצובי של מסעדות אלה, יהיה לרוב מיוחד ובולט לעין, וצורת הישיבה תהיה נוחה ונעימה יותר מאשר במסעדות ה'רגילות'.
בין יתר המנות המיוחדות, ניתן למצוא מגוון רחב של מנות בשריות משובחות, ומנות פתיחה יפהפיות וקטנות, הכוללות פירות ים, פטה כבד אווז, בשרים מגולגלים בבצקים לצד רטבים מעניינים, מדליוני פילה עגל מזוגגים, בסגנונות מיוחדים, ועוד מגוון רחב ומשובח להפליא של מנות גורמה. לסיום יוגשו לאורחים קינוחים טעימים להפליא, ומרהיבים בצורת הגשתם.
ישנם הסבורים כי מסעדות גורמה מגישות מנות מיניאטוריות למדיי, אשר אינן משביעות מספיק. לכן ניתן למצוא בשנים האחרונות גם לא מעט מסעדות גורמה אשר מוכיחות כי ניתן גם אחרת. אותן אלו מגישים מנות גדולות יותר, בנסיון להשוות את ההיצע עם תאבונו המוגבר של הלקוח, ובעיקר הלקוח הישראלי.
ואולם, מבחר גדול של מסעדות גורמה אינן מייחסות חשיבות לטענות בדבר גודל המנות, והן מוסיפות להגיש מנות קטנטנות ויפהפיות, מתוך ידיעה כי ללקוחות האנינים, הדבר כלל לא יפריע. ולהיפך. מסעדות גורמה נוהגות להגיש תפריט הכולל מגוון מכובד מאוד של מנות פתיחה ומנות אחרות, וכך יכולים הסועדים להינות משלל מנות קטנות ולא להסתפק במנה העיקרית בלבד. בדרך זו מנצחת האיכות המעולה, על כל שלבי הארוחה.
מסעדות גורמה מעסיקות במטבחיהן שפים מבוחרים אשר מנהלים את צוות העובדים ואחראים על כל מנה טרם הגשתה אל שולחן הלקוח. כיום ניתן למצוא גם מספר בלתי מבוטל של מסעדות גורמה כשרות, ואף כשרות למהדרין, אשר נותנות את המענה לקהל הדתי הגדול בישראל.
מסעדות גורמה רבות, נוהגות לאחרונה לשלב בנוסף לתפריטים הרגילים והיקרים, גם ארוחות עסקיות בתפריטיהן, וזאת בכדי להגדיל את התפוסה במסעדות גם בשעות הצהריים ובשעות אחרות. בנוסף, תפסו בעת האחרונה גם מסעדות גורמה צמחוניות, נתח מכובד בשוק הקולינארי המשגשג.
מאמר זה נכתב על ידי שני עורכת פורטל ה אוכל