מסחר בסחורות
מסחר בסחורות כולל בו המון אופציות למסחר , אחת האופציות זה מסחר בסחורות חקלאיות שבשנים האחרונות באופן מפתיע הולכת וגדלה ,עקב הביקוש הגובר. מסחר בסחורות חקלאיות שביניהם ישנה גם החיטה אומנם בעלייה אבל ההיצע שלהם רק הולך ופוחת בגלל גורמים רבים. חלק מהגורמים: שינויי מזג -אוויר, עלייה ברמת החיים במדינות מתפתחות וגידול בצורה מתמדת של אוכלוסיית העולם.
החיטה זו אחד מהגידולי הנפוצים ביותר העולם, לפני החיטה ישנו האורז ואחרי החיטה ישנו התירס. יצרניות החיטה הידועות ביותר (נכון להיום) בעולם היא סין וגם הודו שמגדלות אותו לצורכי המדינה ותושביה.ארה"ב מייצאת חצי מהכמות שהיא מגדלת. מאז שנות השישים שטח הזריעה הוכפל פי שתיים בלבד, אך צורך הייצור גדל פי שישה.בשנת הגידול 2007-2008 העולם ביקש לצרוך כ-617,562 אלף טון חיטה.
על מסחר בסחורות משפיעים מספר "דוחות" המקיימים כלי עזר לסוחרים, כגון: דוח צפי לזריעה, דוח הערכת ביקוש עולמי, דוח מלאי, דוח שבו ישנו חיזוי מזג אויר שבועי, וכדומה. בנוסף, הסוחרים המקצועיים בודקים גם את מזג האויר בכל העולם כדי לחזות מראש מה ירד ומה יעלה.
מחירי הסחורות בעולם מושפעים ממזג האוויר, בגלל העובדה שבתקופה של בצורת התפוקה המיוצרת משדות חיטה קטנה מהמצופה(במקרה הספציפי של חיטה). בזמן שיש סופות או הוריקנים שדות שלמים יכולים להמחק והתפוקה תרד, בשל התחממות גלובלית הייצור של שדות חיטה יורד. בגלל זה למזג האוויר יש השפעה גורלית במחירי חלק מהסחורות בעולם, כאשר יש חוסר ודאות למצב מזג האוויר המחירים עולים באופן אוטומטי.
בשנים האחרונות בגלל סיבת התחממות הגלובלית של כדור הארץ והבצורת(מחסור בגשמים), התרבות המתמדת של האוכלוסיה במדינות העולם, העלייה הגבוהה ברמת החיים כל זה גורם לכך שהמחירים רק עולים ומגיעים למחירים מופקעים , והשווקים של מסחר בסחורות חקלאיות עולים בגלל סיבת הביקוש שעולה מול היצע מוגבלn.b