דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עם סוכר או בלי סוכר - מה מותר לנו 

מאת    [ 05/04/2011 ]

מילים במאמר: 409   [ נצפה 3294 פעמים ]

עם סוכר או בלי סוכר  - מה נכון לי?

רוב הסוכרתיים בודקים היטב כל מוצר שהם קונים לוודא שאין בו סוכר.

הם בכלל לא מתיחסים לכמות הפחמימות הכללית במוצר ולא שמים לב כי לפעמים במוצר ללא סוכר יש יותר פחמימות מאשר במוצר עם סוכר.

חשוב להבין, שחשוב לסוכרתיים להפחית את כמות הפחמימות שהם צורכים שהרי כל הפחמימות הופכות בסופו של דבר לגלוקוז הנספג בדם.

ככל שתהליך הפיכתה של הפחמימה לגלוקוז יהיה יותר ארוך, הפחמימה תהיה טובה יותר והאינדקס הגליקמי שלה יהיה יותר נמוך.

ממתיקים רבים מכילים פחמימות שלעיתים מתפרקות יותר לאט, אך אי אפשר להתעלם מכמותם. ישנם מאכלים שאינם מכילים סוכר אך הם מכילים הרבה פירות או דבש. בפירות הרבה סוכר טבעי (גלוקוז, פרוקטוז) וכך גם דבש, מולסה וכדומה.

לכן, מאכלים שאינם מכילים סוכר אך מכילים פירות רבים, דבש, מייפל וכדומה מכילים הרבה מאד פחמימות והשפעתם על רמת הגלוקוז בדם גבוהה מאד. לדוגמה: ריבה ללא תוספת סוכר.

בעבודתי כמורת דרך לאנשים עם סוכרת, אני נתקלת בהרבה שאלות שנשלחות אלי ובהן תמיהה:
איך יתכן שאת ממליצה לסוכרתיים על מתכונים עם סוכר. אמרו לנו להתרחק מסוכר.

חשוב לי מאד להבהיר את הסוגיה.

סוכר אינו מומלץ משתי סיבות:
1. בגלל כמות הפחמימות הרבה שבו (פחמימות בלבד)
2. האינדקס הגליקמי הגבוה שלו - 100

אחד השינויים של סוכרתיים וטרום סוכרתיים הוא שהם לא אוכלים פחמימות ללא הגבלה. זהו למעשה דבר שכולם היו צריכים לעשות.
לכן, יש לחשב את כמות הפחמימות בכל מקרה ולהתאימה לתפריט שהדיאטנית אמרה, שהרי פחמימות יש גם בקמח, אורז, תפו"א וכדומה.

 ומה באשר לאינדקס הגליקמי הגבוה?

יש הבדל בין סוכר נקי בשתיה לבין סוכר במאפה או בתבשיל.
האינדקס הגליקמי של סוכר בשתיה גבוה מאד.
האינדקס הגליקמי של סוכר במאפה מושפע משאר המרכיבים: קמח, ביצים, שמן, אגוזים וכדומה.
האינדקס הגליקמי של סוכר בסלט מושפע משמן זית, לימון, אגוזים, מיונז וכמובן שאר המרכיבים המכילים סיבים בד"כ..
כלומר, האינדקס הגליקמי של סוכר במאפים ותבשילים לא גבוה כל-כך אך חשוב לחשב את הכמות הנאכלת.

להלן ציטוט מתוך מאמר של מיכל גילאון, דיאטנית קלינית באתר של שרותי בריאות כללית:
"פעם האמינו כי אכילת סוכר מעלה במהירות את רמות הסוכר בדם. היום המומחים סבורים שניתן לאכול מזון שמכיל סוכר כל עוד מחשיבים אותו בתכנון הארוחה כפי שעושים לגבי כל פחמימה אחרת"

מקוה שההסבר ברור ואם יש לכם סוכרת, זה יעזור בהתנהלות.

זוהי דוגמה לכלי מעשי שאני נותנת לסוכרתיים מניסיוני.

 

איריס,

מורת דרך לחיים עם סוכרת

 

מורת דרך לחיים עם סוכרת




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב